Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Hemeroteca

» Núm.138

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"De mi i de tothom te'n burlaràs, però de Déu, no te n'escaparàs."

Temps de guerra i repressió

LA COMMEMORACIÓ DEL TRICENTENARI DEL CERCLE CATALÀ D'HISTÒRIA

“Catalunya, història d'una independència. Abans i després de 1713”: Una commemoració que ha durat 9 mesos i que ha portat més de 900 persones als diferents actes.

En un any ple de força simbòlica per a Catalunya com és la data del 2014, el Cercle Català d'Història, entitat que contribueix en la recuperació de la història del nostre pais, ha realitzat la cloenda de l'extens cicle “Catalunya, història d'una independència. Abans i després de 1713”. Ha estat un cicle magnífic, on els experts en la matèria han donat veu als fets desconeguts des d'espais emblemàtics de Barcelona com el Palau Moja, la Biblioteca de Catalunya, El Reial Cercle Artístic, el Born Centre Cultural i el Centre Comarcal Lleidatà.
Volem agraïr des de la nostra entitat a tots els espais i participants en els diferents actes i conferències la seva col·laboració, perquè ells ho han fet sens dubte possible, i ens han ajudat a fornir-nos de coneixement i a desvelar la veritat sobre els fets. Ara, cada dia que passa, és un dia menys per arribar a l'11 de setembre, però ara, després de tot el que s'està fent a Catalunya per commemorar i després de tota la coneixença que s'ha anat abocant al llarg dels darrers mesos, els catalans i les catalanes ho tenim més clar que mai: érem, som i serem una nació, un poble unit i fort, valeròs com pocs que vam lluitar en el passat i seguirem fent-ho en el futur per protegir els nostres drets i llibertats.Contingut del Cicle de Conferències
"El Cercle Català d'Història ha organitzat un cicle de conferències per commemorar els 300 anys de lluita per la defensa i recuperació de l’Estat propi. El cicle titulat, Catalunya, història d'una independència. Abans i després de 1713, va començar el passat 19 de setembre de 2013, finalitzant el juny de 2014. En total han estat 9 conferències, 1 taula rodona, 1 presentació de llibres, 1 tertúlia i 1 ruta guiada. Tot un èxit!" Article del CCH.    (.htm)

Conferència 1: “Guerra dels Segadors i Guerra de Successió; dos conflictes d’una mateixa causa (1640-1700)”
"La conferència inaugural del cicle organitzat pel Cercle Català d'Història i que duu per títol, "CATALUNYA, HISTÒRIA D'UNA INDEPENDÈNCIA. Abans i després de 1713" va anar a càrrec de la professora Eva Serra. La seva conferència, amb el títol de "Guerra dels Segadors i Guerra de Successió; dos conflictes d’una mateixa causa (1640-1700)", es va celebrar a la Sala Noble del Palau Moja de Barcelona (c/ de la Portaferrissa núm.1), el dijous 19 de setembre de 2013 a les 7 de la tarda. L'acte va ser presentat pel Sr. Joaquim Ullan (President del CCH)." Article del CCH.    (.htm)

Conferència 2: "Catalunya en una guerra d’abast mundial. L’aposta catalana per l’arxiduc Carles (1700-1706)"
"La segona conferència del cicle va anar a càrrec del professor i investigador Antoni Muñoz amb el títol de "Catalunya en una guerra d’abast mundial. L’aposta catalana per l’arxiduc Carles (1700-1706)". Aquesta conferència es va celebrar a la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona (c/ de l'Hospital núm.56), el dijous 17 d'octubre de 2013 a les 7 de la tarda. L'acte va ser presentat pel Sr. Joaquim Ullan (President del CCH)." Article del CCH.    (.htm)

Conferència 3: “D’Almansa a Utrecht (1707-1713)”
"La tercera conferència del cicle va anar a càrrec del professor i investigador Josep Catà amb el títol d' "D’Almansa a Utrecht (1707-1713)". Dita conferència es va celebrar a la Sala dels Atlans del Reial Cercle Artístic de Barcelona, (c/ dels Arcs núm.5), el dijous 7 de novembre de 2013 a les 7 de la tarda. L'acte va ser presentat per la Sra. Eva Sans (Cap de Recerca del CCH)." Article del CCH.    (.htm)

Presentació del llibre: “Barcelona 1713, capital d'un estat”
"En el mes de novembre de 2013 es va presentar aquest llibre a la sala de conferències del Centre Comarcal Lleidatà. Una presentació emmarcada dins el conjunts d’actes paral·lels al cicle de conferències “Catalunya, història d’una independència. Abans i després de 1713“, que organitza el Cercle Català d’Història." Article del CCH.    (.htm)

La persistència de la Corona d'Aragó més enllà del 1714, a l’Alguer
"El 30 d'abril de 1714, el Consell General de l'Alguer va aprovar un document que recollia els 'Capítols y pactes que se han de guardar y observar per lo capità y barranchels d'esta ciutat de Alguer' (pdf), on es recullen les normes d'aquest cos civil de custòdia i vigilància dels conreus nascut a Sardenya per combatre els lladres i danys causats pel pasturatge. Mentre al municipi sard se signava aquest document, al País Valencià feia set anys que s'havien abolit els furs i s'hi aplicava el decret de Nova Planta, Menorca feia un any que era britànica i Barcelona resistia heroicament el duríssim setge borbònic." Article publicat al portal VILAWEB del 29/04/14.    (.pdf)

Especial

Barcelona, 1714
Un dels vídeos més vistos a les xarxes socials!


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa