Envia a un amic Les conferències
» Professor Francesc Xavier Hernàndez Cardona, Catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials, de la Universitat de Barcelona (UB)
El passat divendres 5 de juny a 2/4 de 8 del vespre i a la Casa de Cultura “Ca la Pruna” de la vila de Pals al Baix Empordà, va tenir lloc la tercera de les conferències que aquest any conformen el 1er Cicle de Conferències que porta per títol: “La Marina Catalana: Supremacía a la Mediterrània i Expansió a l’Atlàntic”, un cicle organitzat pel Cercle Català d’Història i l’Ajuntament de Pals.
Van obrir oficialment aquestes jornades dedicades a l'estudi i l'aprofondiment sobre la Marina Catalana l'alcalde de Pals, Sr. Joan Silvestre, la Regidora de cultura, Sra. Marisol Perea i el President del Cercle Català d'Història, Sr. Joaquim Ullan.
En aquesta 3ª sessió, el personatge convidat era el professor Francesc Xavier Hernàndez Cardona, Catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials, de la Universitat de Barcelona (UB), i que va realitzar una conferència titulada, "Catalunya en la frontera marítima dels Habsburg".
En Francesc Xavier Hernàndez Cardona (Barcelona 1954) és doctor en Història Contemporània i Catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials, de la Universitat de Barcelona.
Va ser coordinador del projecte històrico-museogràfic del Museu d'Història de Catalunya i ha coordinat o participat en nombrosos projectes museològics, museogràfics i patrimonials entre els quals el primer Pla Director dels Espais Històrics de la Batalla de l'Ebre, la museïtzació de les fortificacions de Dalt Vila (Eivissa) i de les muralles de Ceuta. Va ser Director General de Recerca en el govern tripartit. Com historiador militar és autor de la 'Història Militar de Catalunya' publicada en quatre volums per l'editorial Rafael Dalmau. Entre les seves aportacions científiques més rellevants cal assenyalar l'estudi, interpretació i reconstrucció de les batalles d'Empúries (195 aC) i Muret (1213). Actualment treballa en arqueologia i interpretació de camps de batalla, en tecnologia militar i uniformologia. Es co-director d''EBRE-38. Revista internacional de la Guerra Civil' i forma part del consell director de www.polemos.org , web especialitzada en el patrimoni bèl·lic. Dues de les seves darreres i més importants obres són, “Els Exèrcits de Catalunya (1713-1714)” conjuntament amb en Francesc Riart, i “Els exèrcits de Jaume I", amb el mateix Francesc Riart i en Xavier Rubio.
"Catalunya en la frontera marítima dels Habsburg"
(La crònica de la conferència estarà disponible en els propers dies)
Redacció del CCH
|
|
|