Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  Projecte Homenatge

La preparació de l'acte
Introducció
Programa
Adhesions i patrocinadors
Actuacions paral·leles
Rutes guiades
Botiga "L'almirall
1er Concurs infantil
L'exposició
Acte per Sant Joan
La flama del Canigó
L'auca d'en Colom
El resultat
Crònica
Premsa, ràdio i TV
Conferències
Fotografies (I)
Fotografies (II)
Vídeos
Protagonistes
Altres edicions
2008 - 1a edició
2010 - 3a edició
 
Tornar al menú principal
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Acte especial de Sant Joan, a Pals

» Actes culturals

  El passat dia 23 de juny, es van entregar els premis del primer Concurs de dibuix Infantil “Colom a l'escola” que el Cercle Català d'Història ha convocat a l'escola Quermany de Pals pels alumnes de sisè grau. L'acte que es va realitzar a la casa de cultura “Ca la Pruna” el va obrir la regidora de cultura, la Sra. Marisol Perea i la presentació del mateix va anar a càrrec del president del Cercle Català d'Història, el Sr. Joaquim Ullan i la investigadora Eva Sans.

  En el mateix, es va fer referència a les tasques de recerca que estan estudiant la relació entre el tema del Descobriment d'Amèrica i la possible participació de la vila de Pals en l'any 1492 donat que les darreres dades estan confirmant la presència de personatges de l'entorn de l'Almirall Colom a la vila de Pals en aquells moments. També i després de la recent confirmació documental del port de Pals durant els segles XVII i XVIII, així com referències de la seva existència ja abans del segle XV el camí va seguint endavant alhora d'anar reconstruint els fets que acompanyaren un dels moments més universals de la humanitat: el Descobriment d'Amèrica. Els alumnes participants del curs de sisè, van ser obsequiats per gentilesa de Farell editors amb el llibre: “L'Empordà Històric- Llegendes” d'en Gabriel Martin i Roig. En aquest magnífic llibre, a banda de trobar recollides moltes llegendes històriques de l'Empordà s'hi troba també recollida la llegenda de Sant Feliu de Guíxols que ha quedat en la memòria popular que fa referència a les reiterades visites de Cristòfor Colom a la mare de Déu del bon viatge de l'ermita de Sant Telm.

(Fes clic al damunt de les imatges per veure-les més grans)

  El premiats van ser: amb el primer premi, en Kilian Calonge Casanovas i de manera excepcional en aquesta primera edició van haver-hi dos segons premis degut a l'empat de puntuacions, otorgats a la Patrycia Kinga Baranowska i a Carla Vidal Través. Tots els dibuixos estaran exposats a la primera planta de la casa de cultura durant aquest estiu. Els nens, els pares i avis van seguir amb atenció les explicacions i van poder gaudir i fer-se fotografies en companyia de l'Almirall Colom a tamany real, basat en el treball arqueològic de vestimenta del Sr. Francesc Riart.

  Per altra banda es va fer l'acte d'inauguració de l'exposició “EL REGNE DE CATALUNYA FINS AL 1714”, una exposició cedida pel Memorial 1714 de Barcelona on s'hi troba explicada sobretot la història de Catalunya més desconeguda per tothom on es tracten els temes entre d'altres, de la relació amb l'expansió ja iniciada en temps de Jaume I, amb la conquesta de l'atlàntic per part dels conqueridors catalans, el Descobriment d'Amèrica o amb les etapes de repressió que a partir de la guerra dels segadors pateix el país. És una exposició dissenyada pr diferents autors, i d’on bona part de la mateixa ha recaigut en el membre del CCH, en Jordi Peñarroja, autor també de diferents obres literaries i d’altres exposicions. No us la perdeu ! La podreu visitar fins a finals d'agost a la sala de la primera planta. També es van presentar les rutes que es posaràn en marxa aquest estiu a la vila de Pals sobre “Cristòfor Colom i la vila de Pals: la història mai explicada del Descobriment d'Amèrica” amb l'objectiu de fer arribar a la gent el treball de recerca que s'està duent a terme, i la informació real existent entre l'entorn de l'Almirall Colom i aquesta vila.

 

(Fes clic al damunt de les imatges per veure-les més grans)

Redacció del CCH

 

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa