Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  Projecte Homenatge

La preparació de l'acte
Introducció
Programa
Adhesions i patrocinadors
El resultat
Editorial
Crònica de l'homenatge
Premsa, ràdio i TV
Conferències
Ruta teatralitzada
Fotografies (I)
Fotografies (II)
Altres edicions
2008 - 1a edició
2009 - 2a edició
 
Tornar al menú principal
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

El programa

» No t'ho pots perdre

  Si vols seguir tots els actes organitzats enguany pel Cercle Català d'Història, per aquest 3er Homenatge a l'Almirall Cristòfor Colom i a la Marina Catalana, estigues atent a aquesta plana.

El proper dissabte 7 d’agost tindrà lloc a l’antiga vila reial de Pals, el 3er Homenatge a l’Almirall Cristòfor Colom i a la Marina Catalana. El Cercle Català d’Història i l’Ajuntament de Pals, organitzadors de l’acte, us conviden a assistir-hi, i a rememorar una de les gestes més grans realitzades pels catalans.

La jornada començarà amb la tradicional recreació del seguici encapçalat per l’almirall Colom arribant a la vila, la recepció a la Plaça Major per part del virrei de Catalunya i Comte d’Empúries n’Enric II d’Aragó, i la posterior benedicció a tots els mariners, a l’Església de Sant Pere de Pals.

La recreació finalitzarà a la Casa de Cultura de la vila, “Ca la Pruna”, amb la simbòlica marxa de l’almirall i els seus homes, cap a la gran aventura de creuar l’Atlàntic i descobrir el Nou Món.

Amb aquest homenatge, es retorna l’honor als homes, a qui injustament la història va voler oblidar. Des d’ara i per sempre, els seus orígens han de ser com la seva gesta, imborrable !.

  • 17:30 - Inici de la cavalcada (entrada a Pals: banda de Torroella)
  • 18:00 - Arribada del seguici de l’almirall a la plaça Major
  • 18:30 - Benedicció dels mariners a l’església de Sant Pere
  • 19:00 - Camí de l’acomiadamentDarrera sessió de conferències del cicle "La Marina Catalana: Supremacia a la Mediterrània i Expansió a l'Atlàntic", d'enguany

També en aquesta jornada, és durà a terme la darrera sessió del 2on Cicle de Conferències, “La Marina Catalana: Supremacia a la Mediterrània i Expansió a l’Atlàntic” que s'inicià el passat mes de maig.

Enguany han participat ponents de luxe: Els professors Ernest Belenguer (UB), Albert Estrada (UPF), i Maria Bonet (URV), i el maquetista naval professional i restaurador del Museu Marítim de Barcelona el senyor Joan Prim i Terrades.

Les dues conferències restants que es duran a terme en aquesta jornada, són sens cap mena de dubtes transcendents, per a entendre la catalanitat i participació de l’empresa de la descoberta d’Amèrica, i aniran a càrrec dels investigadors del Cercle Català d’Història, n’Eva Sans i en Narcís Subirana.

  • 20:00 - Presentació de l’acte
  • 20:15 - Conferència “La nissaga dels senyors de Pals-Castell de Sant Miquel: Els Pere, els Tamarit i els Vilallonga” per en Narcís Subirana.
  • 20:45 - Conferència “L’aportació catalana en el segon viatge de Cristòfor Colom” per n’Eva Sans.
  • 21:15 - AcomiadamentCelebració a mitjanit de la ruta guiada teatralitzada, “Pals 1492: Comença l’aventura”. El casc antic de Pals, ens durà molt temps enrera.

Per acabar la jornada, no us podeu perdre la ruta guiada i teatralitzada, “Pals 1492: Comença l’aventura”. Serà al punt de la mitjanit, pels emblemàtics i espectaculars carrers medievals de la vila reial de Pals amb una de les millors companyies de recreació històrica medieval del país: Alma Cubrae.

Viatgem junts en el temps, deixeu-vos emportar pels carrerons antics de la vila, i que siguin els propis personatges, qui us facin viure l’aventura. No ho oblidareu!

  • 23:40 - Punt de trobada a la Casa de Cultura “Ca la Pruna”
  • 24:00 - Inici ruta guiada i teatralitzada
La venda de tickets per aquesta ruta, s’efectuarà 20 minuts abans de l’inici de la mateixa, a la Casa de Cultura “Ca la Pruna”. Recomanem reserva prèvia mitjançant correu electrònic a l’adreça info@cch.cat o trucant al telèfon 619-579-870. El preu de la ruta és de 14€ per persona. Els menors de 14 anys, gratuït."Menú: L'Amèrica de Colom" - Vine a conèixer la ruta gastronòmica del Nou Món!

En aquesta jornada tan especial, no oblideu que podeu degustar el “Menú: L’Amèrica de Colom”, en la majoria de restaurants de la vila. Amb ells, coneixereu una mica més de l’amplia gama de productes gastronòmics, que van arribar d’Amèrica i que van aportar color i nous sabors a la cuina de l’època. ( Fins al 25 de setembre).


Celler Castell de Perelada
D.O Empordà

Restaurants i establiments adherits:

Més informació: Oficina de Turisme de Pals.


 

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa