Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  Projecte Homenatge

La preparació de l'acte
Introducció
Programa
Adhesions i patrocinadors
El resultat
Editorial
Crònica de l'homenatge
Premsa, ràdio i TV
Conferències
Ruta teatralitzada
Fotografies (I)
Fotografies (II)
Altres edicions
2008 - 1a edició
2009 - 2a edició
 
Tornar al menú principal
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Conferències

» La investigació tampoc s'atura: Noves aportacions

  Tots els actes celebrats el passat dissabte dia 7 d'agost a Pals, han estat un èxit, i un dels que ha tingut més rellevància ha estat sens dubte, la recreació realitzada a la pròpia vila, de la sortida que l’almirall Colom, realitzà ara fa 518 anys en aquell mateix lloc. Però no cal oblidar les conferències que es realitzaren un cop finalitzada la representació, ja que en elles, els nostres investigadors van presentar una sèrie d'aportacions que no es poden passar per alt, especialment pel món intel·lectual i historiogràfic del nostre país.

  Al igual que l'any passat, aquesta jornada de conferències, ha quedat englobada dins el "2on Cicle de Conferències Sobre la Marina Catalana: Supremacia a la Mediterània i Expansió a l'Atlàntic", que ha organitzat el Cercle Català d'Història amb la intenció d'apropar a part dels nostres catedràtics i a els nostres millors investigadors, a un tema tan trascendent per a la història de Catalunya com és el de la nostra gloriosa i oblidada marina. D'aquesta manera, parlar dins d'aquest tema, de Colom, serà una qüestió natural.

  La nostra felicitació a la nostra col·laboradora més versada en temes colombins i principal responsable de la investigació, n’Eva Sans i a en Narcís Subirana, un palsenc que cada dia retroba una mica més del passat de la seva vila.LA NISSAGA DELS SENYORS DE PALS-CASTELL DE SANT MIQUEL: ELS PERE, ELS TAMARIT I ELS VILALLONGA


per en Narcís Subirana

  "La marina catalana necessitava d’infraestrures per reparar els vaixells o embarcacions, amb drassanes o no, però amb mà d’obra especialitzada, mestres d’aixa, calafats... El castell de Sant Miquel – també molí de Pals és encara un vell desconegut amb molts indicis de tenir alguna cosa més a veure amb l’àmbit marítim."

Llegir l'article (pdf)L'APORTACIÓ CATALANA EN EL SEGON VIATGE DE CRISTÒFOR COLOM


per n'Eva Sans

  "Un de tants aspectes importants estudiant la història colombina i que és transcendental per entendre l’origen de l’empresa són òbviament els ports de sortida i arribada dels viatges. Perquè les coses no passen per casualitat sinó que tenen una lògica. En aquest aspecte en concret, és en els darrers 70 anys que la historiografia està donant un tomb de 180 graus."

Llegir l'article (pdf)Atenció!

  Podeu veure també un resum d'aquesta conferència, a la secció corresponent, al 2on Cicle de Conferències, "La Marina Catalana: Supremacia a la Mediterrània i Expansió a l'Atlàntic". 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa