Conferència, 13.12.2023 "La cultura immersiva, un nou món de possibilitats", a càrrec d’en Joaquim Ullan. L'Aula d'Extensió Universitària de Sant Quirze del Vallès es troba ja celebrant el darrer trimestre d'activitats de l'any 2023. En aquest marc i en la secció de noves tecnologies, l'entitat vallesana va convidar al president de la nostra entitat, en Joaquim Ullan, a pronunciar una conferència que va portar per títol, La cultura immersiva, un nou món de possibilitats.
El resum de les idees principals que en Joaquim Ullan va transmetre al públic assistent al voltant d'aquest tema apassionant és el següent.. Llegir més!
Conferència, 02.03.2023 "Cristòfor Colom, una qüestió d'Estat", a càrrec d’en Joaquim Ullan. L'acta el va organitzar l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues, tutelada per la Universitat de Lleida (UdL), durant la celebració del segon semestre del curs 2022-2023. En aquest marc i en la secció d'història, l'entitat de ponent va convidar al president de la nostra entitat, en Joaquim Ullan, a pronunciar una conferència que va portar per títol, Cristòfor Colom, una qüestió d'Estat.
Aquesta conferència va tenir lloc el dijous dia 2 de març, a la seu de què disposa l'entitat organitzadora, a les Borges Blanques. Fou a les 4 de la tarda.
En aquest acte, es va tractar de donar una visió general de la qüestió colombina així com alguna de les darreres novetats al respecte. Posteriorment, hi va haver un torn de diàleg amb el públic assistent.
Data i hora: Dijous 2 de març, a les 4 de la tarda. Organitza: Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues (UdL). Ubicació: Centre d'Empreses Innovadores (CEI) - Av. Francesc Macià, s/n, 25400 Les Borges Blanques (les Garrigues).
Conferència virtual, 02.10.2021 Conferència a càrrec de Joaquim Ullan, per Colómbia. El passat dissabte dia 2 d'octubre, el president del Cercle Català d'Història, en Joaquim Ullan, va ser convidat a realitzar una conferència virtual pel "35° conversatorio sabatino de historia", que periòdicament organitza l'Academia de Historia del Valle del Cauca (Colòmbia). La xerrada va portar per títol: "Cristóbal Colón, Cataluña y las técnicas científicas y policiales aplicadas al descubrimiento de América". En el següet vídeo podeu gaudir integrament de la conferència.
Converses d'Història - Cap.2: "Els escacs, una història per conèixer", amb Antoni Argilés
En aquest segon capítol de Converses d'Història, l'espai del Cercle català d'Història, tenim com a convidat a l'Antoni Argilés, monitor de la Federació Catalana d'Escacs des de 1981 i gran estudiós d'aquest esport. Amb aquesta xerrada, "Els escacs, una història per conèixer", l'Antoni ens farà una aproximació als origens d'aquest conegut joc, a la seva història, i al protagonisme que durant anys, ha adquirit a Catalunya. Coneixerem també, moltes de les anècdotes i curiositats que han convertit els escacs en universals.
Podeu gaudir d'aquest espai en aquest mateix portal o bé, mitjançant les nostres xarxes socials de Facebook i Twitter. No us ho perdeu!
Recordeu també, que una bona manera de col·laborar amb el Cercle Català d'Història és fent-vos socis de la nostra entitat.
Fem Cercle! Fem Història!
Converses d'Història - Cap.1: "Els ibers, la primera cultura catalana", amb Antoni Jaquemot
En aquest primer capítol de Converses d'Història, l'espai del Cercle català d'Història, tenim com a convidat a l'Antoni Jaquemot, graduat social, membre de la Societat d'Onomàstica i un gran estudiós de la llengua ibèrica. Amb aquesta xerrada, "Els ibers, la primera cultura catalana", l'Antoni ens farà una aproximació a aquesta cultura que podem considerar com la dels nostres ancestres i que a dia d'avui, continua sent una de les grans desconegudes de la nostra història.
Podeu gaudir d'aquest espai en aquest mateix portal o bé, mitjançant les nostres xarxes socials de Facebook i Twitter. No us ho perdeu!
Recordeu també, que una bona manera de col·laborar amb el Cercle Català d'Història és fent-vos socis de la nostra entitat.
Fem Cercle! Fem Història!
Presentació del nou espai virtual del Cercle Català d'Història
Benvolguts i benvolgudes:
En primer lloc deixeu-me desitjar-vos que estigueu sans i estalvis i si heu patit d'alguna manera els efectes de la COVID, us transmetrem tot el nostre afecte i suport.
Com bé sabeu, les activitats presencials s'han vist reduïdes i fins i tot suspeses en molts casos. La vida cultural de la nostra entitat, com també les de la resta, s'ha vist alterada de manera important. Així i tot, no deixarem que la pandèmia impedeixi la nostra activitat.
És per aquest motiu, que des del Cercle Català d'Història, hem decidit fer un pas endavant i aprofitant la força i les possibilitats que ens donen les noves tecnologies i les xarxes socials, transformarem les nostres habituals activitats presencials, en virtuals i ho farem mitjançant el nou espai «Converses d'Història».
El nou format «Converses d'història» permetrà oferir-vos conferències, presentacions, entrevistes, etc., i estarà a la vostra disposició en format digital al nostre portal.
L'espai “Converses d'Història” té com a objectiu arribar a tots els públics de manera permanent, perquè pugui ser visionat i compartit quan ho creieu convenient. D'aquesta manera, pretenem arribar a molt més públic i que aquest coneixement no sigui efímer.
Us convidem doncs a descobrir molt aviat «Converses d'Història», el nou espai virtual del Cercle Català d'Història que us farà gaudir de la història i del que tots serem una mica protagonistes! Estigueu atents!
Us recordem també les nostres visites culturals guiades i que podeu seguir totes les novetats del Cercle Català d’Història mitjançant el nostre portal, www.cch.cat, i per les xarxes socials com Twitter, Facebook i YouTube.
Fem Cercle! Fem Història!
Us esperem molt aviat a, CONVERSES D'HISTÒRIA
"Cathalà nia. Història bà sica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.