Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Projectes

Ràdio Liberty
Nota de premsa:
RÀDIO LIBERTY DE PALS DECLARADA BÉ CULTURAL D'INTERÈS LOCAL.

Les entitats Cercle Català d'Història i Salvem Platja de Pals promotores de la protecció dels edificis de Radio Liberty perquè es pugui desenvolupar un projecte finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation, expressen la seva satisfacció per a la declaració BCIL de Radio Liberty aprovada per unanimitat en el Ple del Consell Comarcal del Baix Empordà celebrat el passat 25 de juliol.
Aquesta categoria de protecció és el punt d'inici per a desestimar definitivament el projecte d'enderroc i poder desenvolupar entre els diversos agents i administracions del territori, un projecte que porta gestant-se des de fa temps i que engloba tots els valors que representa Ràdio Liberty.
Amb l'Ajuntament de Pals al costat de les entitats liderant la proposta i la nova categoria de protecció BCIL per a Ràdio Liberty, obra de l'arquitecte Agustí Borrell Sensat, un dels màxims exponents del racionalisme tardà arquitectònic, s'aconsegueix preservar una de les seves obres més internacionals.   Llegir més!Ràdio Liberty
El Consell Comarcal del Baix Empordà protegirà Ràdio Liberty declarant-la Bé Cultural d'Interès Local.
El Consell Comarcal del Baix Empordà té previst aprovar al ple d'aquest dilluns la declaració de Ràdio Liberty com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). La mesura, promoguda per diverses entitats i l'Ajuntament de Pals, compta amb el suport de tots els grups municipals i busca evitar que l'Estat pugui enderrocar-la. Des del Cercle Català d'Història, que des de fa temps batallen per la defensa de l'antiga emissora, celebren la decisió i, juntament amb la Gent del ter i Salvem Platja de Pals, reiteren la necessitat d'engegar una ruta de la Guerra Freda a la Costa Brava per posar en valor les antigues bases militars.
Ràdio Liberty serà Bé Cultural d'Interès Local. El ple del Consell Comarca té previst aprovar aquesta declaració al ple d'aquest dilluns i fer-ho amb el suport de tots els grups. La decisió arriba a petició de l'Ajuntament de Pals.   Llegir més!Ràdio Liberty
Article de l'Eva Sans a la Revista de Girona de juliol-agost: "La base Loran, i el Pení, la petjada americana".
En el darrer número de la Revista de Girona, el 333,que duu per títol Memòries de les guerres del segle XX, i que ja podeu trobar en el vostre quiosc, podreu gaudir d’un dossier especial que ressegueix les passes d'aquesta memòria tan present encara, als nostres dies.
Les comarques gironines van tenir un paper significatiu en dos esdeveniments d’origen bèl·lic i que van configurar d’una manera decisiva el segle XX europeu: d’una banda, els exilis humans que van provocar la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial i, de l’altra, el conflicte que va marcar la segona meitat del segle i que es coneix com la guerra freda. Aquest dossier vol abordar aquests dos esdeveniments de manera conjunta.
Els autors i autores dels deferents textos que formen el dossier, són: Cristina Masanés, Sílvia Planas, Marta Marín-Dòmine, Jordi Font, Joaquim Nadal, Gemma Busquets, Maria Campillo, Josep Calvet, Rosa Cal, Eva Sans, Josep Clara.

Presentació del número 333 de la Revista de Girona: Dimarts 19 de juliol a les 18:00 h a l'espai de la carbonera del Museu d'Història de Girona. Entrada lliure.Ràdio Liberty
Ja disponibles els vídeos de la taula rodona: "Ruta de la Guerra Freda a la Costa Brava. Ràdio Liberty i Base Loran, un patrimoni europeu a preservar i potenciar", celebrada el passat 9 de juny a Girona.
El Cercle Català d’Història, Salvem Platja de Pals i Gent del Ter, van organitzar una taula rodona que va tenir lloc el dia 9 de juny a la Casa de Cultura de Girona, concretament a l'Aula A.

L'acte va tenir el suport de la Comissió de la Dignitat i Amics de la UNESCO de Girona, i va comptar amb la col·laboració de SOS Costa Brava.
Els ponents convidats van ser:

Ara podeu gaudir de l'acte mitjançant els sis vídeos que publiquem tot seguit (un vídeo resum de l'acte i els cinc vídeos complets dels dferents ponents).   Llegir més!


Recerca colombina | Ràdio Liberty 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa