Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Hemeroteca

» Setmana del 14/04/09 al 20/04/09

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"Robatòrum per menjatòrum no és pecatòrum."

Cal saber

La Indústria de Guerra a Catalunya (1936-1939)
"El 2007, Pagès Editors publicaba l’obra titulada “La Indústria de guerra (1936-1939). El llibre té un total de 202 pàgines i 230 fotografies inèdites. El text està basat en un informe de 118 pàgines L’obra de la Comissió de la Indústria de la Guerra elaborat l’octubre de 1938 i signat pel president de la CIG Josep Tarradellas i Joan, aquest informe recull un Report d’actuació de 70 pàgines redactat l’1 d’octubre de 1937." Article de n'Agustí Barrera.    (.htm)

La marina catalana

Comentari del llibre de Gavin Menzies 1421, per en Miquel Manubens: Un conte xinés
Des de fa algun temps, hi ha un cert corrent historiogràfic amb inusitat interès, per posar en primera línia de foc, especialment en tot allò que pertoca als primers navegants que trepitjaren Amèrica, als xinesos. L’autor i investigador britànic Gavin Menzies amb el seu best seller “1421”, i ja amb la segona part, “1431”, és un d’ells, i és el nostre amic en Miquel Manubens qui des del seu bloc personal, vol aclarir i desmuntar moltes de les afirmacions que es fan des d’aquests llibres esmentats.

Imaginari català

Ramon Cuellar i la passió per l'auca
"En Ramon, amb una gran entrega i estimació per la divulgació de la història, les costums i les tradicions de Catalunya, ens defineix que és una auca, i què la composa. Després de parlar amb ell fa pocs dies a través del telèfon i a l'espera d'una trobada personal, us podem ben assegurar que la seva passió per les auques és de tal magnitud que el porta a desenvolupar una inspiració sense límits en quan a tematiques varies, personatges històrics o fets rellevants que tenen tots un punt amb comú: donar a conèixer la realitat catalana del passat i del present, i fer-la arribar més enllà de les nostres fronteres." Article de n'Eva Sanchez.    (.pdf)

L'auca de la Senyera
"En l’Article anterior, us parlàvem d’en Ramon Cuellar, un autèntic entusiasta de la cultura, història i tradicions del nostre país, que ha sabut difondre aquestes passions mitjançant les auques, aconseguint alhora, revitalitzar un gènere que havia quedat una mica en desús en els darrers temps. Volem mostrar-vos aquí, una de les seves auques, la dedicada a la nostra senyera." Article de rodolins.cat.    (.htm)

Els segles d'or

Vers la demostració de la catalanitat del Quixot (XIII)
Amb el títol de "Vers la demostració de la catalanitat del Quixot", el nostre col·laborador i amic en Lluís Mª Mandado, ens ofereix una sèrie d'articles curts on analitza un bon grapat d'aspectes de l'obra d' "El Quixot de la Manxa". Amb la seva perspectiva i coneixements, ens aproparem una mica més a la realitat d'aquesta obra. Aquesta setmana el tretzè capitol. Articles d'en Lluís Mandado.    (.pdf)

La biblioteca

"Els exèrcits de Jaume I", de F.X. Hernandez, F. Riart i X. Rubio
"Aquesta obra explica, amb gran desplegament iconogràfic, les característiques dels exèrcits de Jaume I. Les armes i els uniformes, la vida quotidiana dels guerrers, els costums militars, les tàctiques de combat en els setges i batalles campals. Descobrireu el gran estrateg i magnífic comandant que va ser el rei En Jaume, i que en la seva aventura van participar cavallers notables però també peons i mariners humils." per la redacció del CCH.    (.htm)


 

E-arxius

Espai de recuperació d'articles de les nostres bases de dades, i que ja han estat publicats anteriorment i que pel seu contingut creiem oportú tornar a presentar als nostres lectors.

La marina catalana

Els instruments, cartes i taules de navegació d´En Colom foren catalans
"Els 6 anys que vaig passar a Madrid (85-90) em van donar empenta per a investigar el passat històric de Catalunya, senzillament per a que els amics que tinc allà deixesin de menystenir la història Catalunya, que va tenir molt a veure en la creació de l’imperi espanyol i donesin al ”Cèsar el que es del Cèsar”." Article d'en Manel Capdevila.    (.pdf)


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa