Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
2016
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook
cch
 

Hemeroteca

» Setmana del 04/08/09 al 31/08/09 (Especial Homenatge, II)

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Especial Homenatge Colom

Crònica del "2on Homenatge a l'Almirall Cristòfor Colom i a la Marina Catalana"
"Els passats 1 i 2 d'agost d'enguany, la vila de Pals va tornar a les darreries del segle XV, concretament a l'any 1492 amb la celebració dels actes del “2n Homenatge a Cristòfor Colom i la marina Catalana”, uns actes iniciats de manera inèdita l'any passat, que van despertar molt d'interès reobrint de nou el debat sobre la figura de l'almirall Cristòfor Colom i la catalanitat de l'empresa del descobriment d'Amèrica. Son aquests uns actes organitzats pel Cercle Català d'Història amb la col·laboració especial de la Xarxa d'Establiments amb Consciència Nacional (XECNA), i de l'empresa Mític, els cuals des de fa temps, contribueixen també a la recuperació històrica, amb la seves línies de productes, dedicats a personatges i fets històrics catalans. La troballa documental del port de Pals a l'arxiu de la corona d'Aragó que confirmà l'existència del port de Pals durant els segles XVII i XVIII i el coneixement i l'aparició en fonts escrites de la seva existència en èpoques anteriors, van servir per enderrocar el mur contrari a aquesta tesi i han permès cimentar amb una gran solidesa la possibilitat que tan l'Almirall Colom com la preparació de l'expedició del primer viatge, i per tant que el lloc de sortida de les tres caravel·les cap al Nou Món fos el port de la vila Reial de Pals." Article de la redacció del CCH.    (.htm)

L'homenatge a l'almirall, a la premsa, ràdio i TV
"Us oferim un recull de les notícies i entrevistes, que han anat apareixent en els diferents mitjans de communicació, anunciant o comentant els actes del "1er Homenatge a l'Almirall Colom i a la Marina Catalana". Alguns d'aquests mitjans que s'han fet ressò de l'esdeveniment, son: TV Pla de l'Estany, Cadena SER, RAC1, COMràdio, Diari de Girona, El Punt, PalsTurisme, i d'altres emisores i publicacions, que anirem publicant en els propers dies." Article de la redacció del CCH.    (.htm)

Les conferències: Noves aportacions dels nostres investigadors, n'Eva Sans i en Narcís Subirana
"No cal dir que de tots els actes celebrats els passats dissabte dia 1 i diumenge dia 2 a Pals, el que ha tingut més rellevància ha estat sens dubte, la recreació realitzada a la pròpia vila, de la sortida que l’almirall Colom, realitzà ara fa 517 anys en aquell mateix lloc. Però no cal oblidar les conferències que es realitzaren un cop finalitzada la representació, ja que en elles, els nostres investigadors van presentar una sèrie de documents en rigorosa exclusiva que no poden passar per alt el món intel·lectual i historiogràfic no sols del nostre país sinó a nivell internacional." Article de la redacció del CCH.    (.htm)

Presentació n exclusiva: "Auca d'en Cristòfor Colom", d'en Ramon Cuellar
"Durant les conferències del dissabte dia 1 d'agost, vam tenir l'oportunitat de presentar en primícia per a tot el públic que va decidir acompanyar-nos, l'auca que el nostre amic i col·laborador en Ramon Cuellar, el famós "aucaire", ha realitzat en exclusiva pel Cercle Català d'Història i que duu per títol: "Auca d'en Cristòfor Colom". El propi Ramon Cuellar, vingut expresament des de la seva residència a Suïssa, va presentar-nos aquesta obra seva, i ens va llegir els 48 versos que la comformen. A més, vam tenir la grata notícia de que a partir del mes d'octubre, s'organitzarà una exposició a la mateixa casa de cultura de "Ca la Pruna" a Pals, de les millors auques d'en Ramon." Article de la redacció del CCH.    (.htm)

Recull de les millors fotografies del cap de setmana
"Aquí teniu un apartat amb una amplia selecció de fotografies sobre les dues jornades, l'1 i 2 d'agost (dissabte i diumenge), i de les que son autors els nostres col·laboradors en el CCH, na Maria Miró i en Jordi Peñarroja. Gràcies a ells, podem oferir-vos ara, més de 130 fotografies d'aquells moments. Han estat molts els moments intensos i emotius, i que hem intentat capturar en aquestes imatges. Si trobeu el vostre moment, ens donarem per satisfets." Article de la redacció del CCH.


 

E-arxius

Espai de recuperació d'articles de les nostres bases de dades que ja han estat publicats anteriorment i que pel seu contingut creiem oportú tornar a presentar als nostres lectors.

La marina catalana

Recordant el 1er homenatge a l'almirall Colom
"Tot just ara, quefa pocs dies que hem viscut el "2on Homenatge a l'Almirall Cristòfor Colom i a la Marina Catalana", és un bon moment per mirar enrera i recordar el que va ser la primera edicció d'aquest esdeveniment, i que va tenir lloc l'1 d'agost de 2008, un divendres. És un bon moment per comparar el salt endavant realitzat." Article de la redacció del CCH.    (.htm)


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

Barcelona 1713,capital d'un estat
"Barcelona 1713, capital d'un estat" de Jordi Peñarroja
(e-Botiga)