Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Hemeroteca

» Setmana del 05/07/11 al 25/07/11

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Els més llegits dels darrers dies

Nota de premsa: El Cercle Català d'història i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Pals anuncien l'inici de les prospeccions arqueològiques a la zona de la Torre Mora, antiga torre de guaita del port de Pals
   (.pdf)

Ferran el Catòlic i Catalunya (1479-1516). Coneixent una mica més a fons a un dels reis més importants de l'època.
   (.htm)

¿Un Leonardo da Vinci en Barcelona? En pas més en les recerques sorprenents sobre en Leonardo Da Vinci.
   (.pdf)

"Quan Pals mirava al mar". Recomanable article publicat al diari El Punt.
   (.pdf)

Refranyer

"De xiular res n'has de treure, si és que l'ase no vol beure"

Activitats

El Cercle Català d’Història desembarca a Palamós al nou Espai “Granja-Cristall”
"El Cercle Català d’Història desembarca a Palamós (Baix Empordà) en el Nou espai de la Granja Cristall, un local gestionat per MÍTIC Gestió Cultural. En aquest espai-cafè hi trobaran la botiga “L’Almirall” amb llibres, reproduccions de mapes, reportatges, objectes de regal, samarretes, i moltes altres coses, totes elles, relacionades amb la història del nostre país i en especial amb la marina catalana de totes les èpoques." Article de la redacció del CCH.    (.pdf)

La marina catalana

Entrevista a en Joaquim Ullan al programa "PRISMA", de RÀDIO VILAMAJOR
"Cristòfor Colom era català? és la pregunta que en Jordi Salat li va fer al programa PRISMA, de Ràdio Vilamajor a en Joaquim Ullan, President del Cercle Català d’Història. En aquest programa i al llarg d'una hora, es va parlar de totes aquelles coses que cal conèixer per entendre com s'ha produït una de les tergiversacions historiogràfiques premeditades més grans de tots els temps." Gravació de Ràdio Vilamajor del 06/11.    (.mp3)

Algunes consideracions sobre la presència catalanoaragonesa a Roma entre el final del Quattrocento i el principi del Cinquecento (1492-1522)
"En aquest estudi intento traçar un quadre, encara parcial i aproximatiu, de la presència catalanoaragonesa a Roma en un període crucial per a la història europea —els anys que van del pontificat d’Alexandre VI (Roderic de Borja, 1492-1503) a la mort de Ramon Folc de Cardona el 1522. Es tracta d’un arc temporal molt restringit, però absolutament decisiu per a la definició de la fisonomia de la presència catalanoaragonesa i hispana a Roma." Article de n'Alessandro Serio (Universitat de Roma).    (.pdf)

Imaginari català

La Tomba, l'Efígie i la Figura de Pere el Gran
"Aquesta setmana han acabat els treballs de restauració de les tombes comtals del monestir de Santes Creus. Entre elles es troba la de Pere el Gran, rei d'Aragó i comte de Barcelona, entre altres títols de sobirania. Per casualitat, o feliç coincidència, els treballs van començar mentre es feia l'exposició commemorativa Convidats d'Honor en el Museu Nacional d'Art de Catalunya, una magnífica antologia de l'art català, amb un bon recull de peces d'art gòtic." Article d'en Sergi Turiella.    (.pdf)

Descobreixen un pany de muralla de l´antic baluard
"L'Ajuntament de Girona ha aturat la reforma del carrer Migdia a l'entorn del Mercat del Lleó per l'aparició d'un pany de muralla de l'antic baluard. Els operaris que aixecaven el paviment han descobert les restes, datades a l'entorn del segle XVII, i com s'estipula en aquests casos la troballa s'ha posat en coneixement de Patrimoni." Article publicat al DIARI DE GIRONA el 04/07/11.    (.pdf)

Especial

Guifré el Pelós
En aquest video es tracte de manera objectiva i amena la figura de Guifré el Pelós i la llegenda que l'envolta. Blog: http://catalans.blogspot.com/
 

E-arxius

Espai de recuperació d'articles de les nostres bases de dades que ja han estat publicats anteriorment i que pel seu contingut creiem oportú tornar a presentar als nostres lectors.

La biblioteca

"La darrera victòria de l'exèrcit català. La batalla de Talamanca (1714)" de Francesc Serra i Sellarés i Gustau Erill i Pinyot
"La batalla de Talamanca, més enllà d’haver estat la darrera victòria de l’exèrcit català durant la Guerra de Successió, fou també una de les principals batalles lliurades per la resistència catalana contra l’opressor borbònic, després de l’evacuació de les tropes imperials de Catalunya, el juny del 1713." Article de n'Eva Sans.    (.htm)


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa