Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Hemeroteca

» Setmana del 04/12/12 al 05/02/13

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Novetat en primicia

Novetat editorial
"Cristóbal Colón, su origen y vida investigados con técnicas policiales del siglo XXI"
  Cristòfol Colom, el genovès, el català, el gallec, el portuguès, l'israelita ....
  Ningú sap amb exactitud d'on va venir i per què, si bé els seus contemporanis estan identificats. A aquest desconegut els Reis Catòlics li van concedir títols, el van nomenar virrei i li van lliurar vaixells, homes i diners.
  Què se sap de Cristòfor Colom?. Coneixem la història però, què podem esbrinar d'ell per mitjans dels seus documents autògrafs? Cada any, apareixen noves dades que fins i tot els historiadors posen en dubte. Davant aquesta situació, 519 anys després del Descobriment i utilitzant les tècniques de la policia científica de l segle XXI, Jesús Delgado ha obert una investigació per determinar l'origen de Colom, la seva veritable identitat i els motius pels quals va ser ocultada. Seguint el protocol policial s'analitzen les dades històriques, metges, familiars, d'amics i l'escriptura dels documents de l'Almirall. Els resultats aporten conclusions inèdites fins ara. Sens dubte un llibre apassionant que no deixarà indiferent a ningú.
  
  Surt a la venda, la darrera obra de recerca sobre Cristòfor Colom. Un llibre que aborda una nova perspectiva, la de la recerca policial. Jesús Delgado, pèrit policial aporta les darreres tècniques de l'estudi pericial i caligràfic per descobrir-nos el perfil psicològic de l'Almirall i els seus orígens, i ens confirma quins documents acceptats com a autògrafs per la “oficialitat” són falsos. En col·laboració amb el Cercle Català d'Història certifica la troballa realitzada per Eva Sans a la Biblioteca de Catalunya sobre l'escut falsificat de la família noble COLOM de Barcelona.
  Un llibre que no deixarà ningú indiferent, un llibre que aborda un nou camí per descobrir la veritat: la recerca policial aplicada a la investigació històrica.

  • Autor: Jesús Delgado Lorenzo
  • Núm. de pàgines: 146
  • Mides: 150x210
  • Interior: Blanc i negre
  • Llengua: Castellà
  • ISBN Acabat rústic amb solapes: 978-84-686-2939-1
  • Preu del llibre: 19,90€ + despesses d'enviament
  • Total preu: 22,50€ (dins l'estat espanyol)

Booktrailer del llibre


Actualitat

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"De Nadal a Sant Esteve, durarà la bondat teva"

La marina catalana

El poder dels consellers de Barcelona a través dels consolats d’ultramar (final del segle XIII i primer terç del XIV)
"La present comunicació estudia una de les xarxes a través de les quals el govern municipal de Barcelona féu ús del seu poder entre els darrers anys del segle XIII i el primer quart del XIV: els consolats d’ultramar. S’hi fa una nova lectura de diversos documents, procedents de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, sobre els quals ja s’havia treballat, i s’estudia com es manifestava el poder dels consellers sobre els consolats de catalans, en els casos concrets de Sevilla i de Sicília." Article de Josefina Mutgé i Vives.    (.pdf)

Les Amèriques, de qui eren?
"Una prova més que la conquesta d’Amèrica fou obra de la Corona d’Aragó la trobem després de la mort d’Isabel la Catòlica. Els nobles castellans no volien ser governats per Ferran II. L’expulsaren de Castella perquè governés solament els seus regnes. En les corts de Toro de 1505 es va fer el repartiment dels regnes que havien estat dels Reis Catòlics: una part per a Ferran i l’altra per a la seva filla Joana la Boja, hereva de Castella. Joana va ser reconeguda com a reina de Castella, Lleó, Granada, Toledo, Galícia, Sevilla, Còrdova, Múrcia, Jaén i les illes Canàries. Ferran II va ser reconegut com a rei d’Aragó, les dues Sicílies, Jerusalem, València, Mallorca, Sardenya i Còrsega, i com a comte de Barcelona, duc d’Atenes i Neopàtria, comte del Rosselló i de la Cerdanya i senyor de les Índies del Mar Oceà." Publicat a la REVISTA DE GIRONA Núm.266.    (.pdf)

"Honrando a Colón, Cataluña honra a sus hijos predilectos"
"Els nostres lectors es sorprendran perquè avui recuperem de manera inèdita per al públic i gràcies a la Biblioteca de Catalunya (Barcelona) la publicació de la memòria explicativa que es va publicar el 23 de setembre de 1882 del premi únic concedit a Gaietà Buigas, arquitecte guanyador del projecte del monument a Colom, que va presentar en el “concurso nacional” i que portava el lema següent: “HONRANDO A COLÓN, CATALUÑA HONRA A SUS HIJOS PREDILECTOS”." Article de n'Eva Sans.    (.pdf)

Temps de guerra i repressió

Presentació del llibre: “Lliures o Morts”, de Jaume Clotet i David de Montserrat
"El Cercle Català d'Història va organitzar la primera de les conferèncias de la temporada al Centre Comarcal Lleidatà. En aquest cas va tenir lloc el passat 19 de novembre i el convidat fou en Jaume Clotet (periodista i historiador), co-autor juntament amb en David de Montserrat (periodista), de la novel·la històrica "Lliures o morts", una història que ens descobreix l'heroi oblidat del 1714." Article de la redacció del CCH.    (.htm)

La crítica

L'espai-tertúlia "Granja Cristall": Què li exigeixes a un polític a l'hora d'anar a votar?
"El Cercle Català d'Història va organitzar la primera de les tertúlies de la temporada a l'espai de l'entitat a Palamós, a la Granja Cristall. En aquest cas, el títol va ser “Què li exigeixes a un polític a l'hora d'anar a votar?”, i fou presentada per la Dra. en psicologia, Carme Camins." Article de la Dra. Carme Camins.

"Mejor tener políticos que no vivan de la política"
"Arran de la tertúlia conduïda per la Dra. Carme Camins i que hem comentat anteriorment, el següent article/entrevista publicada el passat dia 20 de novembre a La Vanguardia, il·lustra en certa manera part de les idees bàsiques que allà van sorgir. Com be diu el protagonista de l'entrevista, potser millor que els polítics no visquin de la política." Publicat al diari LA VANGUARDIA del 20/11/12.    (.pdf)

Especial

La Batalla Naval de les Illes Formigues
Una importantíssima batalla va tenir lloc en aquests petits illots que fou cabdal pel destí de la nostra nació. Ara en podeu saber tota la història en versió còmic: "La batalla naval de les illes formigues", escrit i il·lustrat per Josep O. Granés i Cortey. El podeu comprar de moment a Lulu.com
 

E-arxius

Espai de recuperació d'articles de les nostres bases de dades que ja han estat publicats anteriorment i que pel seu contingut creiem oportú tornar a presentar als nostres lectors.

Imaginari català

Nostra Senyora de la Consolació: una verge negra
"La Nostra Senyora de Consolació és la patrona de la Reial Vila d’Alpont, un poble de la comarca d’Els Serrans al País Valencià. Els alpontins veneren aquesta imatge, segons la crònica oficial des de l’any 1614 i celebren la Festa Major en llaor de la Nostra Senyora cada tres anys per a recordar la seua “trobada” i posterior trasllat a Corcolilla, una aldea depenent d’Alpont situada a 8 km." Article d'en Gustau Debon.    (.pdf)


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa