Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Hemeroteca

» Setmana del 06/02/13 al 16/04/13

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Novetat en primicia

Novetat editorial
"Cristóbal Colón, su origen y vida investigados con técnicas policiales del siglo XXI"
  Cristòfol Colom, el genovès, el català, el gallec, el portuguès, l'israelita ....
  Ningú sap amb exactitud d'on va venir i per què, si bé els seus contemporanis estan identificats. A aquest desconegut els Reis Catòlics li van concedir títols, el van nomenar virrei i li van lliurar vaixells, homes i diners.
  Què se sap de Cristòfor Colom?. Coneixem la història però, què podem esbrinar d'ell per mitjans dels seus documents autògrafs? Cada any, apareixen noves dades que fins i tot els historiadors posen en dubte. Davant aquesta situació, 519 anys després del Descobriment i utilitzant les tècniques de la policia científica de l segle XXI, Jesús Delgado ha obert una investigació per determinar l'origen de Colom, la seva veritable identitat i els motius pels quals va ser ocultada. Seguint el protocol policial s'analitzen les dades històriques, metges, familiars, d'amics i l'escriptura dels documents de l'Almirall. Els resultats aporten conclusions inèdites fins ara. Sens dubte un llibre apassionant que no deixarà indiferent a ningú.
  
  Surt a la venda, la darrera obra de recerca sobre Cristòfor Colom. Un llibre que aborda una nova perspectiva, la de la recerca policial. Jesús Delgado, pèrit policial aporta les darreres tècniques de l'estudi pericial i caligràfic per descobrir-nos el perfil psicològic de l'Almirall i els seus orígens, i ens confirma quins documents acceptats com a autògrafs per la “oficialitat” són falsos. En col·laboració amb el Cercle Català d'Història certifica la troballa realitzada per Eva Sans a la Biblioteca de Catalunya sobre l'escut falsificat de la família noble COLOM de Barcelona.
  Un llibre que no deixarà ningú indiferent, un llibre que aborda un nou camí per descobrir la veritat: la recerca policial aplicada a la investigació històrica.

  • Autor: Jesús Delgado Lorenzo
  • Núm. de pàgines: 146
  • Mides: 150x210
  • Interior: Blanc i negre
  • Llengua: Castellà
  • ISBN Acabat rústic amb solapes: 978-84-686-2939-1
  • Preu del llibre: 19,90€ + despesses d'enviament
  • Total preu: 22,50€ (dins l'estat espanyol)

Booktrailer del llibre


Actualitat

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"A picada d’escurçó no hi és a temps l’extremunció"

La marina catalana

Entrevista al programa "La tarda de Barcelona", de LA XARXA. Jesús Delgado ens parla del seu llibre i de l'investigació policial al voltant de Cristòfor Colom
"Jesús Delgado, pèrit policial, investigador i autor del llibre Cristóbal Colón, su origen y vida investigados con técnicas policiales del siglo XXI, ofereix una de les primeres entrevistes després de l'aparició del seu llibre d'investigació. En aquest cas és a l'emisora LA XARXA i ho fa, explicant-nos una mica que és el que trobarem en la seva obra.”" Entrevista a Jesús Delgado.    (.mp3)

Els problemes financers dels reis catalans i una solució: L’empenyorament dels llocs i viles. El cas de Teià
"Els Reis catalans també van tenir molt sovint problemes econòmics, i van haver de trobar solucions per fer front a les grans despeses majorment ocasionades per les guerres. Aquest és un dels casos que ens presenta la medievalista Maria Teresa Ferrer Mallol, quan la guerra amb Castella obligà Pere el Cerimoniós a haver de vendre Teià.
“En el cas concret de Teià, el motiu de la primera venda que va haver d’afrontar, l’any 1362, fou la guerra amb Castella. El rei justificà l’operació dient que necessitava diners per a defensar els seus regnes contra Pere el Cruel, que s’havia aliat amb Navarra i amb Granada, havia trencat la treva existent amb traïdoria, menyspreant el jurament i l’homenatge prestats i les sentències d’excomunió i interdicte en què incorria amb la ruptura de la pau, i havia ocupat Calatayud i la comarca del voltant amb la intenció d’apoderar-se dels seus regnes. El rei vengué, amb carta de gràcia, la jurisdicció de la parròquia de Sant Martí de Teià a Pere Desbosc, que era llavors el seu escrivà de ració, és a dir, l’home que portava els comptes del monarca i que també pertanyia al seu consell.”" Article de na Teresa Ferrer Mallol.
   (.pdf)

Temps de guerra i repressió

Batussa pel 1714
"L'escriptor Albert Sánchez Piñol i el catedràtic de Dret Francesc de Carreras han polemitzat en articles a La Vanguardia sobre el paper dels historiadors en el debat actual sobre la independència de Catalunya. Tot es va iniciar el passat 9 de gener amb un article de De Carreras titulat Elliott i el debat català. El catedràtic assegurava que "en l’actual debat mediàtic sobre la independència de Catalunya es parla molt de la història, de les seves raons històriques, dels greuges amb Espanya"."

Imaginari català

La música a Catalunya fins al s.XIII
"No és possible per avui estudiar el fet primitiu de la música al nostre país. No cal dir, com totes les cultures dels pobles antics que passaren per Catalunya conegueren i practicaren en més o menys la música. A mesura que les excavacions i els estudis de la prehistòria i de l'arqueologia primitiva vagin eixamplant-se a casa nostra, certament que hom podrà aportar materials nous per aclaria la història de la música al nostre poble." Llibre reproduit a GOOGLE BOOKS.    (.htm)

La crítica

Geografia històrica d’Europa a l’any 2012
"La Unió Europea considera que Europa està formada per les terres illenques de l’est de l’oceà Atlàntic, i del nord i centre del mar Mediterrani; i per les terres continentals limitades per l’oceà Àrtic, l’oceà Atlàntic, el mar Mediterrani, el mar Negre, la serralada del Caucas, el mar Caspi, el riu Ural i les montanyes dels Urals. Així mateix, considera europeus els països que tenen algun territori en dites terres. Adoptarem a continuació dita definició." Article d'en Marcel Mañé.    (.pdf)

Especial

Catalans contra Napoleó
Un bon documental de TV3 sobre la Guerra del Francès a Catalunya amb recreacions dramatitzades, el testimoni d'alguns experts, i algun que altre ex-President de la Generalitat que s'hi afegeix, no sabem exactament per què.
 

E-arxius

Espai de recuperació d'articles de les nostres bases de dades que ja han estat publicats anteriorment i que pel seu contingut creiem oportú tornar a presentar als nostres lectors.

Imaginari català

Leonardo, los años perdidos
"Entre 1479 y 1485 se suceden las pestes en Florencia y en Milán. Durante esos años no se sabe prácticamente nada de Leonardo. Sin embargo, en 1483 pinta La Virgen de las Rocas y en 1484 comienza a escribir sus célebres Cuadernos.Giulio della Rovere (futuro papa Julio II) era por entonces abad comandatario de Montserrat, si bien había cedido sus poderes al padre Llorenç Maruny." Article d'en Jose Luís Espejo.    (.pdf)


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa