Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Hemeroteca

» Núm.140

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"El dia que tomba la lluna, tot treball és de fortuna."

Imaginari català

UN TAST DE MANIPULACIÓ

De tots és ben conegut, com ha funcionat sempre a Espanya la qüestió historiogràfica. Mantenir un discurs oficial sempre és dificil especialment quant des que recuperada la llibertat democràtica, hi ha persones lliures de compromisos ideològics, que treballen en la recuperació d'una història que res té a veure amb la que dia a dia es continua explicant a les escoles del nostre país.
La història és la columna fonamental que sustenta la construcció d'un Estat que no s'ha erigit precisament per actituts pacífiques, i que a més ha tergiversat la realitat del seu propi corpus.
Us mostrem avui un petit tast, de com el “sistema”, es capaç de respondre a qualsevol avenç que es produeix en aquesta recuperació històrica. Fixeu-vos que en la majoria dels casos, no existeix cap mena de vergonya a aportar arguments autènticament ridículs. Potser sigui l'escassa capacitat crítica de la pròpia societat un dels principals motius que els permet seguir mantenint viu aquest artifici."Cuatro siglos después, El Lazarillo de Tormes ya tiene autor"
EXEMPLE 1: Recordeu quant Llibres de l'Índex va publicar l'estudi titulat 'El Llatzer de Tormos' on demostrava que l'obra anònima castellana fou escrita realment en català i en un contexte totalment català?
"Tras décadas de trabajo, Mercedes Agulló ha logrado descifrar uno de los mayores misterios de la literatura española. Esta joya de la picaresca, publicada en 1554 y considerada el embrión de El Quijote, ha sido un misterio durante cuatrocientos cincuenta años." Article publicat al portal LIBERTAD DIGITAL el 05/03/2010.
   (.pdf)

"La falsa Tizona, el falso Don Pelayo"
EXEMPLE 2: I el cas de totes les sospites que feien pensar que la famosa tizona havia de ser una espasa dels Comtes-Reis catalans?
"En diciembre de 2002 la Tizona fue declarada Bien de Interés Cultural, previo informe sobre su autenticidad de la Universidad Complutense de Madrid. No valieron cuatro estudios sucesivos de expertos que determinaban categóricamente que no era la espada del Cid." Article publicat al portal del diari EL PAÍS el 09/01/2014.
   (.pdf)

"Hallan el sitio exacto del que partió Colón hacia el Nuevo Mundo en 1492"
EXEMPLE 3: Cada cop que trobem més indicis de Pals com a port de l'origen del primer viatge de Colom a Amèrica, l'oficialitat es reafirma més en el seu discurs, cada cop més a la desesperada!
"Todo apunta a que ya se puede situar el lugar exacto del que partieron hacia el Nuevo Mundo las tres carabelas en 1492. Al menos es lo que parecen demostrar los distintos vestigios de tipo artesanal y pesquero hallados en el marco de los trabajos de excavación que desde hace dos meses se realizan en el entorno de La Fontanilla en Palos (Huelva)." Article publicat al portal del diari ABC el 07/10/2014.
   (.pdf)

"Hallado el ataúd de Cervantes"
EXEMPLE 4: Com bé coneixeu, sobre Cervantes/Servent cada cop son més els investigadors catalans que saben més coses. Òbviament el món oficialista no es queda de braços creuats!
"Un ataúd con las iniciales M.C. correspondientes a las de Miguel de Cervantes, que contenía restos de huesos en su interior, fue hallado este sábado en la cripta de las Trinitarias, convento donde desde el pasado mes de abril se buscan los restos del escritor universal, extraviados intramuros del cenobio femenino, hace cuatro siglos." Article publicat al portal del diari EL PAÍS el 26/01/2015.
   (.pdf)

"Un tribunal prohíbe a los Alba vender una carta de Cristóbal Colón"
EXEMPLE 5: En els darrers temps, el pèrit calígraf de la policia, en Jesus Delgado que col·labora amb el CCH, ja ens ha demostrat la falsedat d'alguns documents suposadament originals de Colom!
"Un tribunal de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Madrid ha prohibido a la Fundación Casa de Alba subastar en Londres una carta enviada en 1498 por Cristóbal Colón a su hijo Diego, valorada por Christie's en 21 millones de euros." Article publicat al portal del diari EL MUNDO el 10/03/2015.
   (.pdf)

"Encontrados los restos de Cervantes"
EXEMPLE 6: En aquest circ, fins i tot el filòleg i miembre de la Real Academia Española (RAE), Francisco Rico Manrique, ha qualificat de "tontería" el procés per trobar les restes de l'escritor Miguel de Cervantes i ha questionat que científicament pugui atribuirse l'autor de 'El Quixot'.
"En una rueda de prensa en el Ayuntamiento de Madrid, los responsables del 'Proyecto Cervantes' han explicado que han culminado con éxito la búsqueda de los restos del autor en el Convento de las Trinitarias." Article publicat al portal EXPANSIÓN el 17/03/2015.
   (.pdf)

"Aguirre: 'España es una gran nación con 3.000 años de historia. Eso lo tienen que saber los niños'"
EXEMPLE 7: El govern espanyol té molt clar el tipus d'adoctrinament a que cal sotmetre als ciutadans. El ministre Wert, ja parlava d'espanyolitzar als nens catalans!
"La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha recordado este miércoles que Cataluña "nunca fue independiente", pese a lo que "se enseña en algunas escuelas", y por tanto no se pueden establecer paralelismos con Escocia, que "durante muchos años" fue un reino independiente de Gran Bretaña." Article publicat al portal VOZPOPULI el 18/10/2012.
   (.pdf)

Especial

"Cristòfor Colom, l'enigma al descobert" amb Joaquim Ullan
Reportatge de Empordà TV sobre la darrera conferència realitzada per Joaquim Ullan, president del Cercle Català d'Història per l'ANC de Castelló d'Empúries, el passat 27 de febrer.


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa