Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
2016
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook
cch
 

Hemeroteca

» Núm.144

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"A casa del mort cadascú plora el seu dol"

La marina catalana

"El Monument" (2a part), de Carme Bayot
Carme Bayot és vigatana de naixement, però viu a Taradell, poble on va fer de mestra fins que es va jubilar. Fou aleshores que va començar a escriure, primer contes per als seus néts i després relats de tot tipus. El màgic món de l’escriptura creativa la va captivar, i és feliç quan pot submergir-se en el mar de les paraules per crear relats. El fet d’obtenir alguns premis en distints certàmens literaris ha estat per a ella un incentiu i un estímul per a continuar escrivint.
La Carme Bayot és autora de llibres de diferents gèneres. Amb l’Editorial Emboscall ha publicat “Contes petits per a gent gran” i “9 nous contes petits” que tracten el tema de l'adulteri i de la parella, el relat “14.400 metres” on parla del tema de la immigració, “Dos relats europeus” basats en personatges i fets històrics, “La miniatura” sobre la vida del polèmic empresari català Muñoz Ramonet i, últimament, acaba de publicar “Amalgama de clarors i ombres” que consta de dos relats que com diu el títol constitueixen una autèntica amalgama en la que la realitat i la ficció es donenla mà.
La Carme Bayot ofereix als socis i lectors del Cercle Català d'Història en primícia, el relat finalista del Premi Vila de Puigcerdà 2015 dedicat al controvertit i misteriós Cristòfor Colom amb El Monument. Un relat original en clau d'humor que ens apropa al Almirall descobridor i a la clau del seu misteri, un relat que porta per títol: El Monument. Relat publicat en dues parts.

"La batalla de les Illes Formigues
Una altra de les batalles llegendàries dels èxercits catalans medievals, fou la coneguda com a Batalla de les Illes Formigues i que tingué lloc els dies 28 d'agost i el 3 i 4 de setembre de 1285, durant el regnat de Pere II el Gran. L'estol català, comandat per l'almirall Roger de Llúria, va derrotar al francès de Felip III l'Ardit. Publicat a la revista El Far de l'Empordà, Núm.08 - Maig 2016
   (.pdf)

Imaginari català

"La matemàtica de la història". La teoria cíclica sobre l'evolució de les civilitzacions
"Hem sentit dir moltes vegades que el destí està escrit en els estels, o que el destí està prefixat des que naixem. El que és ben cert és que l'ésser humà ha sentit sempre una especial atracció per tot allò que li permeti apropar-se a conèixer el futur i en aquest sentit, sempre ha estat molt exitós tot allò que relaciona amb aquest àmbit. Des del famós horòscop o el tarot i lectures de mans, passant per altres pseudociències com la numerologia o fins i tot la parapsicologia." Publicat a la revista El Far de l'Empordà, Núm.08 - Maig 2016.    (.pdf)

Govorit Radio Svoboda
"La idea d'instal·lar l'antiga emissora anticomunista finançada per la CIA que transmetia des de la platja de Pals a la Unió Soviètica s'origina quan en plena Guerra Freda, l'American Commitee for Liberation crea l'emissora i la situa en un dels millors llocs del món: un terreny de 333.500 metres quadrats que els americans van comprar i cedir al govern d'Espanya." Publicat a la revista El Far de l'Empordà, Núm.07 - Abril 2016.    (.pdf)

Especial

"EDAT DAURADA Roderic de Borgia"
Sens dubte, dins els protagonistes de l'Edat Daurada, el Papa Alexandre és el que més poder i fama va adquirir. Fill de Calixt III, el més dificil al tractar la seua figura, a nivell de guió, era què coses destacar i quines no; la part fosca de la familia a Roma? cal nomenar-ho, els seus origens i arrels a la Costera i a la Safor? importants per entendre l'evolució del personatge... condensar Roderic en un parell de folis escrits potser fàcil o ben dificil, tot depen de l'enfoc; però el text, la narració deu anar més enllà i motivar la curiositat, informar i obrir un finestral a voler saber-ne més... en vuit minuts.


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

Barcelona 1713,capital d'un estat
"Barcelona 1713, capital d'un estat" de Jordi Peñarroja
(e-Botiga)