Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

cch
 

Hemeroteca

» Núm.145

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"La sang mai se torna aigua"

Temps de guerra i repressió

Entrevista a Nicolas Martin, president de la Coronela de Barcelona
En plena polèmica pel veto de l'alcaldessa Ada Colau a la Coronela de Barcelona per sortir des de l'Ajuntament de Barcelona, parlem amb Nicolas Martin, president de la Coronela que ens ofereix la seva visió de la Diada d'enguany. “Deu ser que pertanyo a una nissaga que ja tenia fama de rebels per que ja a la guerra de successió, la meva família va ser partidària acèrrima de l'Arxiduc Carles d'Austria durant la guerra de successió, amb una fama de rebels i contestataris fins a la guerra civil del 36 i que encara avui continua" (Nicolás Martin).    (.pdf)

Llibre recomanat: "Historia del memorable sitio de Barcelona y heroica defensa de los Fueros y Privilegios de Cataluña en 1713 y 1714", de Mateo Bruguera. Barcelona, 1871.
Mateu Bruguera (Mataró, 1820 - Barcelona, 1882) fou un historiador i eclesiàstic espanyol vinculat al carlisme, que fou rector de la parròquia de Sant Miquel de la Barceloneta i membre de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona a la que ingressà el 1867. Entre les seves obres destaquen Cronicón de Barcelona. Historia de la invicta y memorable bandera de Santa Eulalia (1861), Historia general de la religiosa y militar orden de los caballeros del Temple (1882). La seva obra més important va ser la dedicada al setge de Barcelona (1713-1714), publicada durant l'ofensiva carlista contra el Sexenni revolucionari (1868-1874).
El 1870 Narcís Blanch va publicar el seu llibre Fueros de Cataluña, seguida pel canonge Mateu Bruguera amb Historia del memorable sitio y bloqueo de Barcelona y heroica defensa de los fueros y privilegios de Cataluña en 1713-1714. Aquesta obra va ser publicada en fascicles durant 1871 i 1872, posteriorment editada en dos volums, i en la que va usar per primera vegada el manuscrit inèdit de l'austriacista Francesc de Castellví i Obando.
   (.pdf)

Especial

La Guerra dels Catalans
Vídeo realitzat per DIDPATRI, i realitzat per Molècula Xarxa de Professionals en Museografia, encarregat per la Generalitat de Catalunya, per explicar aspectes del Tricentenari (4 de 6). Volem agrair la participació dels principals grups de recreació històrica de Catalunya.Un setge i moltes batalles
Una de les produccions de DIDPATRI per l'exposició DONEC PERFICIAM del Born Centre Cultural
Autors: Josep Antoni Duran / Guillem H. Pongiluppi
Arranjaments i música: La Cofradia


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa