Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

cch
 

Hemeroteca

» Núm.145

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Activitats

Ruta especial per a la TV a vila marinera de Pals
Aquesta tardor Viatgem amb la Clau de la Nostra Història, es tracta de sortides per descobrir fets i indrets històrics desconeguts els quals sovint han estat manipulats. Si voleu, podreu ser els protagonistes de la descoberta d’alguna de les Claus de la nostra Història, trobar rastres amagats, descobrir indrets, desvelar els secrets més ben guardats viatjant amb ETV i La Clau de la nostra Història.    (.htm)

Imaginari català

L'Esperit de Nadal
"Nadal, en el món occidental, és una festa d’origen religiós que se celebra el 25 de desembre i commemora el naixement de Jesucrist. L’origen d’aquesta celebració, però, prové del món pagà, ja que coincideix amb el solstici d’hivern en què el dia comença a allargar-se de nou. Cada país té les seves pròpies tradicions que de vegades tenen un gran contingut religiós i d’altres representen el culte a la natura." Article de la redacció del CCH.    (.pdf)

La marina catalana

Nota de premsa: Comunicat del Cercle Català d'Història en resposta a la proposta de la CUP relativa a retirar el monument a Colom de Barcelona
"Arran en les últimes hores, de la polèmica proposta de la CUP-Barcelona de demanar la retirada del Monument a Colom de la ciutat de Barcelona, el Cercle Català d'Història s'adhereix a la petició feta per l'Institut Nova Història i d'altres entitats que estan en la mateixa línia, de demanar la reconsideració de presentar l'esmentada proposta prevista per divendres vinent durant el ple de l'ajuntament de Barcelona..." Comununicat del CCH.    (.pdf)

Filatèlia Colombina
"La gesta descobridora d’Amèrica ha estat representada en el camp de la filatèlia de diversos països, mitjançant l’emissió de segells postals, que reflecteixen nombrosos símbols gràfics relatius a la dita empresa o la suposada imatge del descobridor. El primer d’aquests segells postals fou emès a Xile el primer dia de juliol de 1853, amb un valor de cinc i deu cèntims. Imprès a Londres per Perkins, Bacon & Cia., tingué com a motiu una imatge de l’Almirall Colom amb aspecte de mariner occità. El 1910 va tornar-se a fer una altra emissió amb idèntic tema, imprès per American Bank Note i Cia., de Nova York." Article d'Alba Vallès.    (.pdf)

Temps de guerra i repressió

Entrevista a Nicolas Martin, president de la Coronela de Barcelona
En plena polèmica pel veto de l'alcaldessa Ada Colau a la Coronela de Barcelona per sortir des de l'Ajuntament de Barcelona, parlem amb Nicolas Martin, president de la Coronela que ens ofereix la seva visió de la Diada d'enguany. “Deu ser que pertanyo a una nissaga que ja tenia fama de rebels per que ja a la guerra de successió, la meva família va ser partidària acèrrima de l'Arxiduc Carles d'Austria durant la guerra de successió, amb una fama de rebels i contestataris fins a la guerra civil del 36 i que encara avui continua" (Nicolás Martin).    (.pdf)

Especial

Joan Amades: una vida dedicada al folklore català
Fa 125 anys que va néixer a Barcelona l'autor del Costumari Català, l'obra referent en l'estudi de la cultura popular. Joan Amades va dedicar la vida a recopilar totes les mostres de folklore del territori català, una obra publicada que actualment es pot consultar. Més informació: http://eldigital.barcelona.cat/?p=223183


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa