Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
2016
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Neix el Cercle Català d'Història

» Editorial

  Benvolguts amics i amigues:

  Avui és un dia de gran satisfacció per a tots els que formem el Cercle Català d'Història. Des del passat 20 d'octubre, data en que vàrem registrar la nostra entitat en l’organisme corresponent de la Generalitat de Catalunya, hem estat treballant molt durament a nivell intern i organitzatiu, i alhora, preparant els projectes que anireu descobrint en els propers mesos i setmanes. Però avui per fi, el CCH es fa visible a tots vosaltres a través de l'aparició del seu web. Aquest, és una eina que pretén ser el centre neuràlgic d'informació i comunicació per a tots els nostres col·laboradors, lectors, amics i fins i tot crítics així com l’àrea on concentrar tot el que envolta als treballs d’investigació i difusió en que es centra la nostra tasca fonamental. No cal dir-vos, que en aquests moments, el portal està en ple procés de creixement, i així continuará durant aproximadament tot el mes de desembre. Tot això és degut a l'important nombre de col·laboradors que s’han sumat al projecte i que ja interaccionen amb nosaltres, i a les diferents línees d'investigació i difusió que s'obren conseqüentment al voltant.

  Actualment el nostre país viu moments trascendents on depenen de les decisions a pendre, el futur serà un o altre. Ara més que mai, una nació com la nostra, ha de tenir molt clar el que és i cap on desitja anar, i això només pot donar-se dins d’un context de maduresa. Aquesta maduresa, pasa inexorablement per un autoconeixement propi, i en el cas de Catalunya, d’un retrobament amb si mateixa. I en aquesta tasca estem... La nostra història ha patit innombrales avatars, batzegades, i amputacions, però només des de la llibertat, des del treball i des del rigor, podem aconseguir posar a cadascú on li correspon, i com a catalans que som, tenim un deure amb els nostre país, el de retornar-li l’orgull perdut.

  Ara fa escasament quatre mesos, vàrem aconseguir que finalment, l’almirall Cristòfor Colom, un dels personatges fonamentals del nostre país que a poc a poc anem retrobant, tornés a passejar pels carrers de la vila de Pals, al baix Empordà mentre els ulls atònits de la quitxalla i de la gent en general l’observaba amb cara d'estupefacció. La tasca no va ser fàcil, i vam haber de treballar de valent i convèncer a molta gent per aconseguir una fita que valorem tan important, però el resultat no ha trigat en apareixer, i han estat moltíssimes les persones que ens han fet arribar les seves sensacions d’orgull recuperat i d'autoconfirmació davant passatges com el d'aquell dia.

  Amics, la història de Catalunya és enorme, és fantàstica, és monumental, i és especial ! També té els seus punts foscos, penombres i episodis per oblidar, però això és la vida. Cal que la recuperem per poder crèixer com a nació i com a persones. Cal recuperar l’esència que la va fer diferent, i cal poder cridar sense vergonya i amb orgull: ....... “això ho vam fer nosaltres”.

  Benvinguts al Cercle Català d’Història.

CCH

 

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

L'enigma Colom
"L'enigma Colom" de Maria Carme Roca
(e-Botiga)