Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
2016
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Sopar-tertúlia i presentació del DVD amb el reportatge “El Port de Pals" de Manel Avilés, a Barcelona

» Actes culturals

TRAILER DEL REPORTATGE

Document anunciador de l'acte

 

  El president del Cercle Català d'Història, el Sr. Joaquim Ullan va donar per inaugurat el passat dia 20 de gener públicament la nova temporada 2009 presentant el documental “El Port de Pals“ seguit d'un sopar multitudinari al Centre Comarcal Lleidatà. Una nit que va comptar amb l'agradable presència de l'alcalde de Sort (Pallars Sobirà), el Sr. Agustí Lopez Pla, gran amant de la història, el qual va voler assistir a l'estrena del “Port de Pals” i al posterior sopar-tertúlia. Ja havíem fet la coneixença del Sr. Agustí López el passat estiu quan vam anar a Sort a veure la feina de recuperació que van dur a terme d'un altre personatge històric de gran i inestimable valor pel Pallars Sobirà: L'Hug Roger III comte de Pallars.


Els espectadors seguint amb atenció el documental

  En aquesta nit, també va ser-hi present el president del Centre Comarcal, el Sr. Josep Bellet i l'ex-alcalde de Lleida Sr. Manel Oronich. Lleida i Barcelona - en una mateix sintonia per l'interès de la història i de la seva tasca de recuperació-, converses enriquidores i amb diversos punts de vista a l'hora d'abordar la qüestió de què podem fer per donar a conèixer la nostra història. En una cosa s'hi coincidí de ple i és en el reconeixement a l'esforç de la gent del poble, tan de Sort i Olp, que van crear l'obra de teatre de la qual us vam fer cinc cèntims fa uns mesos (veure la crònica d'aquest acte) i de la gent sobretot de Banyoles i el Pla de l'Estany que en el nostre cas van col·laborar desinteressadament per ajudar-nos a dur a terme el 1er Homenatge a l'Almirall Colom a Pals el passat agost.


El sopar i en bona companyia


Altra moment del sopar

  Sense l'esforç de tota aquesta gent hagués estat impossible poder materialitzar tot el treball que n'ha sortit. Però també els nostres amics i col·laboradors van poder gaudir d'una companyia d'alt nivell, com fou la presència de l'almirall Colom de la mà d'en Francesc Riart creat especialment per acompanyar la presentació del documental “El port de Pals”. Fill de sastre – com ell s'anomena- i un veritable especialista del registre arqueològic que li ha permés entre d'altres coses, recuperar la vestimenta, la indumentària, les armes, els complements, en definitiva la veritable composició dels exèrcits catalans en un treball conjunt amb en Francesc-Xavier Hernández Cardona titulat: “Els exèrcits de Catalunya”i també el coneixement dels nostres avantpassats correctament habillats a través de les seves aportacions a l'imaginari català. En Francesc Riart va ser la mà artista del regal que el Cercle Català d'Història va fer entrega a l'alcalde de Sort: La imatge del valent i belicós senyor de les muntanyes, Hug Roger III Comte de Pallars.


Escoltant amb atenció l'alcalde de Sort

  Un sopar on no hi vàrem faltar les noves coneixences i gent entusiasmada amb el treball que s'està fent i per la història que estem, entre tots, recuperant. Coneixences també enriquidores per establir noves col·laboracions , en les dues direccions, com van ser varis membres de l'Institut d'Estudis Històrics Medievals de Catalunya que van assistir a la presentació i amb els quals ben aviat ens posarem també a treballar.


L'alcalde de Sort , Sr. Agustí Lopez en un moment de la seva intervenció

  El Cercle Català d'Història vol donar a tots la benviguda en aquesta nova etapa de treball i animar a tothom qui ho desitgi a col·laborar en la mesura que pugui per fer que la recuperació del coneixement de la història i els fets protagonitzats pels catalans deixin de ser desconeguts per molts i passin a ser coneguts per tothom!


Primer pla d'Hug Roger III, comte de Pallars


Presidint al fons de la taula l'almirall Colom

Eva Sans
Carles Ullan (fotografies)

 

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

Barcelona 1713,capital d'un estat
"Barcelona 1713, capital d'un estat" de Jordi Peñarroja
(e-Botiga)