Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
2016
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

La confirmació de la sospita

» Editorial

  Hi ha una dita que assegura “que la història l'han escrit els vencedors”. Crec que aquesta afirmació pot ser vàlida si l'entenem en el sentit “de la interpretació que li han volgut donar aquells vencedors i aquelles plomes que han anat narrant històries del nostre passat, les qual no sempre han reflectit amb justícia els fets esdevinguts”. Moltes històries, han estat dictades per Reis, emperadors, capitans, notaris, particulars, sota la seva voluntat amb afegits grandiloqüents i afavoridors a la seva causa però les històries que han arribat a la gent i al nostre present i sobretot el coneixement que de tot plegat s'en deriva, és limitat i esbiaixat i molts cops, no objectiu. No hem d'oblidar aquesta realitat.

  Aquestes històries moltes vegades han estat versionades a la voluntat dels dominadors. Per tant, el que llegim, aprenem o se'ns ha ensenyat són versions dels fets amb més o menys detalls i si bé - a priori- aporten tota aquella informació que pretenen contenir, no són en la majoria dels casos, la versió integral, sencera i de vegades fidedigna a la realitat passada i en cap cas són la única premissa universal i certa que garanteix de manera inamovible - a la manera de la matemàtica universal- la única, vàlida i inqüestionable veracitat que pretenen.

  Sabem que en totes les èpoques el desig i la volutat de manipular la informació han estat sempre a l'ordre del dia, en el pitjor dels casos falsejant, matant, destruïnt o amagant tota classe de documents per ajustar la informació escrita a la realitat que s'ha volgut crear.

  Ara ens trobem immersos en una nova era de la revisió històrica, on els tòpics i el coneixement adquirit de generacions senceres i la historiografia oficial s'estan posant cada cop més sota l'observació de la sospita. No deixen d'aparèixer notícies a la premsa escrita i digital les quals es fan cada cop més ressó . I ja no podem seguir amb la bena posada als ulls mirant cap a una altra banda. Per sort, les noves aportacions que es van fent des de diferents àmbits comencen a reescriure la nova versió dels FETS REALS de la Història de Catalunya fent especial incidència en tot allò estrany, incoherent, anòmal i il·lògic que han anat tapant i amagant fins ara les censures i la inquisició, a fi de despistar i amagar els veritables fets i de desvirtuar el principi bàsic de la defensa a la veritat. Cal mirar al passat per no oblidar els mèrits i el valor de tots aquells que el van configurar i hem de veure amb absoluta claredat que l'oblit i el desenteniment generen ignorància i que aquesta és el millor camp de cultiu per continuar perpetuant la manipulació i la dominació.

CCH

 

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

Barcelona 1713,capital d'un estat
"Barcelona 1713, capital d'un estat" de Jordi Peñarroja
(e-Botiga)