Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Gràcies Barça!

» Editorial

  Els èxits o derrotes dels catalans en el trascurs del pas dels segles i de les èpoques -com a nació que sempre ha estat- amb les seves guerres, conflictes, tractats de concòrdia amb d'altres països, les seves constitucions, el seu dret provinent de temps immemoriables: “ Les costums”, tal i com també se les anomena, han estat tots ells, reconeguts i avalats pels nombrosos testimonis escrits d'arreu del món.

  Sobta veure, com aquesta valua que caracteritza la nostra identitat i cultura com a poble, s'ha vist immediatament reconeguda pels nostres propis conciutadans, identificant-la a través del futbol i com aquests immersos en una reacció d'eufòria s'han abocat a una desfermada passió d'alegria i reconeixement pels herois del barça i per extensió de tot el que implica, uns jugadors que han remogut les ànimes de tots els que segueixen el futbol i dels que no també...

  Fent una extrapolació a l'àmbit històric de casa nostra i a la situació real de la gent sobre el seu coneixement diríem que 11 persones que practiquen un joc han estat capaços de motivar, fer vibrar, i el que és més important, fer-se respectar tot i respectant als demés en base als valors i al treball que ha caracteritzat sempre al club. Un elogi pels valors que inculca el Barça, un gran reconeixement a la seva tremenda i titànica feina per haver emergit del caos i haver estat capaç de superar-se a si mateix. Tornem ara a l'altre escenari, l'històric, el que ens parla dels nostres valors que sempre havíem tingut, els que sembla fa temps s'han perdut i que cal recuperar. Parlem de les gestes que cal rescatar injustament enterrades en l'oblit, escoltem les veus que parlen des dels antics pergamins i fonts documentals que recorden la capacitat que ha caracteritzat sempre els catalans al llarg del temps i de la història, per la lluita i la superació i com ha estat de gran i trascendental el protagonisme de Catalunya i dels catalans en els fets històrics del nostre passat. No hem d'oblidar que aquest passat tampoc és tan llunyà, i que en molts moments va ser molt gran la nostra enorme capacitat de gestió de conflictes tal i com recullen els milers de documents d'arxiu que es troben al nostre país i a l'estranger així com la capacitat de superació dels mateixos. Una història la nostra, caracteritzada per la combinació de la força i la gosadia, per la intel·ligència i la diplomàcia, per l'enfrontament als conflictes i l'exigència de fer complir la llei. No m'imagino a Jaume I o a Roger de Llúria, doblegats i deprimits mirant d'obtenir acords poc dignes per “allò” que representaven. Tampoc ho ha fet el Barça que ha lluitat pel millor per allò que representa : el seu club i la seva afició, i per això ha triomfant estenent les banderes blau grana i la catalana arreu del món.

  Prenem model i recuperem el sentit de la nostra història, difonem-la de nou i amb ella el coneixement dels fets del passat i ens adonarem sorpresos de la gran capacitat d'iniciativa, valor i lideratge que sempre ens ha caracteritzat, característiques que ens han portat durant mols segles a ser a ser una de les més potents i dinàmiques nacions del món.

  Gràcies Barça!

CCH

 

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa