Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Notícies
Notícies anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Envia a un amicEnvia a un amic

Una tarda d’hivern...

» Editorial

  

(Versió de l'article en PDF)

  

  Una història de ficció és una narració que es crea a partir de la imaginació de l'autor i que no es basa en fets reals o en personatges reals. Aquesta forma de narrativa implica la creació d'un món, personatges i esdeveniments que són totalment inventats o que poden ser lleugerament inspirats en la realitat, però que han estat alterats o reinterpretats per a fins de la trama.

  Les històries de ficció poden tenir lloc en èpoques i llocs ficticis o en el nostre món, però amb esdeveniments i personatges que no existeixen o que són fruit de la invenció de l'autor. Les històries de ficció serveixen per entretenir, emocionar, fer reflexionar o explorar temes, personatges i escenaris que no existeixen en la realitat, però que poden tenir un impacte profund en els lectors o espectadors. Així, la història de ficció és una eina poderosa per a la creativitat i l'expressió artística.

  Aprofitant aquesta figura literària i el fet que som ja a les portes de la Diada nacional de Catalunya, el lector ens permetrà que la nostra editorial de setembre, utilitzi aquesta eina per dur-nos cap a la reflexió, sense oblidar, però, que les històries, són això, històries!

  

Èxode

  Un matrimoni andalús va arribar a Catalunya una tarda d'hivern de mitjans dels anys cinquanta, escapant de les terribles condicions de misèria que patien a la seva regió natal. Quan van iniciar la seva nova vida en aquesta terra desconeguda, es van trobar amb un camí cap a la seva prosperitat ple d'obstacles i dificultats. No obstant això, la seva determinació indestructible i els seus sacrificis constants van ser la base sobre la qual van aconseguir progressar. Els fruits d'aquests esforços es van materialitzar amb el naixement del seu fill Pedro.

  

  La història d'aquesta família va prendre un gir transcendental, tot gràcies a l'extraordinària generositat de Rafel i Montserrat, els propietaris catalans de l'empresa de teixits on el pare d'en Pedro treballava. Aquests benefactors van reconèixer el potencial del jove Pedro brindant-li l'oportunitat de tenir accés a una educació de qualitat. Així, va poder assistir a l'escola i, amb el pas del temps, ingressar a la universitat per a estudiar dret. Aquesta oportunitat educativa va obrir-li moltes portes i li va permetre assolir els seus somnis.

  A mesura que els anys passaven, en Pedro va emergir com a figura destacada de la dreta espanyola. La seva dedicació i compromís van portar-lo a ocupar diversos càrrecs importants en el seu partit polític, fins que finalment va arribar a ser nomenat ministre de l'interior. No obstant això, en aquells mateixos anys va sorgir un rival polític, en Dídac, precisament el fill del matrimoni que havia donat feina als pares d'en Pedro quan van arribar a Catalunya.

  En Dídac, un apassionat catalanista militant, va ser arrestat mentre liderava una de les manifestacions de la Diada de l'11 de setembre més massives de la història, desencadenant així una sèrie d'esdeveniments conflictius.

  En Pedro, tot i ser conscient de la falsedat de les proves que incriminaven en Dídac per altercats i instigació d'actes violents, va prendre la decisió de garantir que el seu rival polític no eludís les repercussions legals i va assegurar-se que passés molts anys a la presó. No volia obstacles en la seva carrera.

  

  Aquests esdeveniments van tenir efectes devastadors en altres àmbits. La mare d'en Dídac va perdre la vida d'un infart en assabentar-se dels fets, i l'empresa del jove, que havia heretat del seu pare, va ser embargada a causa de l'enorme quantitat de multes a les quals havia de fer front. Finalment, aquesta empresa de teixits fou adquirida a un preu ridículament baix per un cosí de Huelva d'en Pedro. Només dos anys més tard, l'empresa va entrar en fallida a conseqüència de la mala gestió dels nous gestors. Sorprenentment, el "cosí de Huelva" i parent del ministre, va sortir indemne de les demandes dels creditors.

  Encara avui, en les trobades amb el seu cercle més proper, continua proclamant als quatre vents: "Nosotros levantamos Cataluña".

  

Cercle Català d'Història (CCH)
setembre de 2023

 

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa