Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Hemeroteca

» Setmana del 27/01/09 al 02/02/09

Refranyer

"Qui ha estat a Montserrat i no ha estat a Sant Jeroni és com si no hi hagués anat."

Activitats

Sopar-tertúlia i presentació del DVD amb el reportatge “El Port de Pals: 1er Homenatge a l'Almirall Català Cristòfor Colom i a la Marina Catalana de Tots els Temps” de Manel Avilés
"El president del Cercle Català d'Història, el Sr. Joaquim Ullan va donar per inaugurat el passat dia 20 de gener públicament la nova temporada 2009 presentant el documental “El Port de Pals“ seguit d'un sopar multitudinari al Centre Comarcal Lleidatà. Una nit que va comptar amb l'agradable presència de l'alcalde de Sort (Pallars Sobirà), el Sr Agustí Lopez Pla, gran amant de la història, el qual va voler assistir a l'estrena de “El Port de Pals” i al posterior sopar-tertúlia." Crònica de n'Eva Sans.

Temps de guerra i repressió

Ignorància o manipulació històrica?
"Sempre sap greu comprovar, que en publicacions destinades a la divulgació de la nostra historia, inclouen dades errònies o opinions, que tindrien que ser matisades, moltes vegades copiades de l’historiografia espanyola, amb el seu clar objectiu d’assimilació; d’altres són producte de la falta de contrastar la informació, i perquè no, també les que el nostre imaginari ha fet veritats absolutes." Article d'en Gustau Adzerias.    (.pdf)

Els segles d'or

Sèrie: "Vers la demostració de la catalanitat del Quixot"
Amb el títol de "Vers la demostració de la catalanitat del Quixot", el nostre col·laborador i amic en Lluís Mª Mandado, ens ofereix una sèrie d'articles curts on analitza un bon grapat d'aspectes de l'obra d' "El Quixot de la Manxa". Amb la seva perspectiva i coneixements, ens aproparem una mica més a la realitat d'aquesta obra. Articles d'en Lluís Mandado.

Pensament català

Montjuïc, años veinte
"Las réplicas de las Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch, erigidas en 1919 en el pórtico de la montaña de Montjuïc, convertidas en los años veinte en icono de la catalanidad y, por ese motivo, destruidas por la dictadura de Miguel Primo de Rivera en 1929, serán plantadas a finales de este año en la visual del Palau Nacional, aunque desplazadas cerca de cien metros de su emplazamiento original. Las columnas jónicas, representación tridimensional de las cuatro barras de la senyera, de 20 metros de altura y 2,50 metros de diámetro en la base, se reubicarán detrás de la Font Màgica de Carles Buïgas, en la plaza Marquès de Foronda, en lugar de situarse, tal y como hace 90 años, cuando aún no existía la fuente monumental, justo en el primer nivel del paseo escalonado que conduce a la que hoy es sede del MNAC." Article del diari LA VANGUARDIA del 19/01/09.    (.pdf)

La biblioteca

"Edificis viatgers de Barcelona", de Jordi Peñarroja
"El prolífic escriptor Jordi Peñarroja ens obsequia, en aquest cas, amb una obra extraordinàriament pedagògica. A través de la història, amb minúscules, del que ell mateix defineix com “l’aventura fantàstica dels edificis viatgers”, ajuda el lector a endinsar-se en el coneixement de la Història,ara amb majúscules, del país i de la seva capital." per Josep Catà i Tur.    (.htm)


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa