Inici  |  Contacta´ns  |  Mapa del web  |  Enllaços Merxandatge  |  Hemeroteca  |  Cerca avançada
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Principals activitats
Les conferències
Cafè-tertúlia Bcn
Cafè-tertúlia Palamós
Les rutes guiades
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català

  Grans projectes

Homenatge a Colom
i a la marina catalana

2008
2009
2010
2016
Cicle de conferències
sobre la marina catalana

2009
2010
Campanya gastronòmica
Menú: l'Amèrica de Colom

2010
54 Congrés Internacional d'Americanistes
2012
Cicle de conferències
actes Tricentennari BCN

2014
Cicle de conferències
actes Tricentennari Palamós

2014

  Documentació

Cal saber
La biblioteca
Historiografia
Narrativa històrica
Activitats

  Veu pròpia

Editorial
L'entrevista
La crítica

  Multimèdia

Àudio - Vídeo - Powerpoint
Youtube - Facebook
cch
 

Hemeroteca

» Núm.141

Espai d'actualització setmanal amb nous articles o d'altres d'interès

Refranyer

"Plou poc però per lo poc que plou, plou prou."

Editorial

Un cercle imparable, defensor de la nostra història i del nostre patrimoni
"És motiu de gran goig per a nosaltres veure com l'aventura que va començar fa uns pocs anys amb la creació del Cercle, que va sortir com un bolet enmig del bosc ha esdevingut un fenòmen que s'ha anat extenent per tot el país. Volem agraír tant a la gent del carrer com a tots vosaltres el vostre suport i caliu així com l'entusiasme que sempre ens mostreu quan compartim estones junts, ja sigui en els actes, en les rutes o fent una tertúlia." Article del CCH.    (.htm)

La crítica

Colom tornarà a Pals?
"El Cercle Català d'Història donem suport a la plataforma “Salvem la platja de Pals” davant el greu perill d'un projecte urbanístic que posa en perill i destruiria bona part de les pinedes i les dunes de Pals. I perquè també afecta a la zona on hi ha el camí reial que anava al port de Pals, donat que és on es troba l'antiga vila marinera de Pals 'Torre de Pals' i el seu port." Article de la redacció del CCH.    (.pdf)

Activitats

Diada de Sant Jordi de 2015
"Enguany, el Cercle Català d'Història ha estat present a la diada de Sant Jordi, i ho ha fet mitjançant la parada que conjuntament vam tenir amb el Centre Comarcal Lleidatà a la confluència de la Rambla Catalunya i el carrer Consell de Cent. Durant tota la jornada, centenars de persones van apropar-se al nostre punt de venda, i vam poder parlar amb molts d'ells de la nostra tasca, dels nostres projectes i de la feina en general que realitzem." Redacció del CCH.    (.htm)

Imaginari català

Tormenta al “Club de l'ECO” del Cònsul General d'Espanya a Perpignà per una ofensa contra la identitat catalana
"De nou aires de polèmica i ofensa per part del govern espanyol a França. Aquest cop, en el marc de la segona trobada entre els agents turístics de Perpinyà i territori i representants del govern d'Espanya. L'objectiu del Fòrum: promoure que el Sud de França i Perpinyà esdevinguin un destí privilegiat pel públic turista espanyol i trobar les línees de treball que el Departament dels Pirineus Orientals ha de tirar endavant per dinamitzar el sector turístic i cultural del territori. El debat i objecte del tema es centrava en “Com atreure la clientela espanyola” ja que el públic provinent d'Espanya és un dels més propers que creua el territori per conèixer la zona del Sud de França." Article de la redacció del CCH.    (.pdf)

Recull d'articles del CCH al darrer butlletí del Centre Comarcal Lleidatà
"En el darrer butlletí del mes d'abril d'enguany del Centre Comarcal Lleidatà, apareix publicat un recull d'articles del CCH. Aquests articles son: "El Cercle Català d’Hhistòria posa rumb cap a noves terres" (pàg.42), "Catalunya deposa al Rei" (pàg.43), "El 2n volum desaparegut de la ‘Coronica Vniuersal del Principat de Cathalunya’" (pàg.43), "La mort de Colom / Carrer Ample" (pàg.45), "Carta d'un dels executors del General Josep Moragues" (pàg.46). Articles publicats al butlletí núm.36 d'abril del Centre Comarcal Lleidatà.    (.pdf)

Locucions i frases fetes gironines
"L'estudi de les locucions i frases fetes ens fa adonar de la riquesa de la nostra estimada llengua, ja que és una part del léxic en constant evolució i representa la contribució directa del poble a enriquir el cátala. Concretament, nosaltres, en aquest estudi que hem realitzat durant la carrera universitaria, ens centrem en els modismes propis del parlar gironí. Ara bé, cal dir que molt sovint és difícil d'establir si alguns modismes son propis de Girona o bé han arrelat a ia nostra ciutat provinents d'altres contrades." Article publicat a la Revista de Girona, núm.127 (1988, març-abril).    (.pdf)

Especial

"Catalans contra Napoleó"
Un bon documental de TV3 sobre la Guerra del Francès a Catalunya amb recreacions dramatitzades, el testimoni d'alguns experts, i algun que altre ex-President de la Generalitat que s'hi afegeix, no sabem exactament per què.


Hemeroteca / Darreres novetats

 
 
Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:Translation in real time
TRADUKKA
Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa

Barcelona 1713,capital d'un estat
"Barcelona 1713, capital d'un estat" de Jordi Peñarroja
(e-Botiga)