Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Notícies
Notícies anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Opinió
Opinions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Entrevistes anteriors

L'entrevista, juny 2023
El diari el Punt-Avui entrevista l’historiador Flocel Sabaté. "A Aragó s’han reinventat l’edat mitjana, però com que aquí no tenim ni idea del que va passar ens ho empassem o mirem cap a un altre costat."

Aquest mes ens ha semblat oportú d'oferir-vos en aquesta secció, l’entrevista que el reputat historiador Flocel Sabaté va concedir al diari El Punt Avui, que gira al voltant del cas Sixena, posant fil a l’agulla sobre la realitat de la història a Catalunya.

Una entrevista de la periodista Maria Palau publicada el passat 14 de març. Realment, paraules i arguments per a la reflexió.

"La mala memòria de la corona d'Aragó és la clau de tot. Com que no s'explica el que fou, tampoc a Catalunya, pots canviar el passat i no passa absolutament res. Que és el que està fent Aragó, sobretot els polítics. "  Llegir més!L'entrevista, desembre 2022
Entrevistem a l’investigador Jose Luis Espejo. "Bona part de la veritat històrica és atresorada per una sèrie de minories."

El nostre convidat d’avui, va néixer a Barcelona el 1965. És llicenciat en Geografia i Història, i va començar la seva carrera literària com a articulista a diverses revistes d'anàlisi social. Les diverses estades als Estats Units i la Gran Bretanya, que es vanan prolongar al llarg de diversos anys, el van permetre posar-se en contacte amb els corrents més actuals pel que fa a les dues matèries que més li preocupen: la Història Oculta i el pensament social. Ha treballat com a guionista de televisió i és realitzador de productes audiovisuals de caràcter històric.
Jose Luis Espejo és autor d'Alto Riesgo, los costes del Progreso, Leonardo, los años perdidos, El Conocimiento secreto, Los Hijos del Edén, El viaje secreto de Leonardo da Vinci, Los mensajes ocultos de Leonardo da Vinci, Temas de Historia Oculta, nuestro pasado robado, El sueño de Hitler, una pesadilla para la Humanidad, Temas de Historia Oculta, las doctrinas prohibidas, Ecos de la Atlántida, Memorias de Leonardo da Vinci i El árbol de los mitos.
En 2023, un nou llibre veura la llum, es tracta de: Cristóbal Colón, ese gran desconocido.   Llegir més!L'entrevista, octubre 2022
Entrevistem al grafòleg forense policial Jesus Delgado Lorenzo. "La grafologia, una ciència al servei de la recerca històrica."

Jesus Delgado Lorenzo (Ciudad Real, 1964) és Grafoperfilista Forense Policial. Als 7 anys es va traslladar amb els seus pares a Catalunya i el 1989 va ingressar a la Policia Urbana de Barcelona on es va especialitzar en seguretat ciutadana i en recerca, treball que va compaginar amb els estudis de Dret i Gestió de la Seguretat Privada a la Universitat Autònoma de Barcelona i amb els estudis de Grafologia Forense Policial.
Actualment, és grafòleg forense dels jutjats i tribunals de Catalunya, professor de Recerca i Grafologia Forense a la Universitat de Girona i a l'Escola de Policia del Govern de Cantàbria, i professor de Recerca i Grafologia Forense policial de l'escola de policia de València.
Medalla d'honor al mèrit, en categoria de plata, concedida per la Policia de Barcelona i l'Ajuntament, per la investigació sobre l'origen de Cristòfor Colom, el 25 de setembre de 2013. També és col·laborador del Cercle Català d'Història."   Llegir més!L'entrevista, juny 2022
Entrevistem a l’escriptora Mª Carme Roca. "No podré viure prou anys per explicar totes les històries que em ballen dins del cap."

"Historiadora i filòloga, des de l'any 1997 es dedica professionalment a l'escriptura. D'ençà d'aleshores ha publicat més de mig centenar de llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil. Per la seva trajectòria ha rebut diversos premis.
"La seva personalitat ja li ve de família. Segons ella mateixa explica al seu web: “Unes hores abans del meu naixement, els meus pares eren al cinema veient Cuando ruge la marabunta (jo no rugia, però em feia notar). La meva mare, malgrat començar a patir dolors de part, es resistia a abandonar la sala i la projecció de la pel·lícula, un film de l’any 1954 dirigit per Byron Haskin i interpretat per Charlton Heston i Eleanor Parker. I fins que la pel·lícula no va acabar, no van marxar."   Llegir més!L'entrevista, maig 2022
Entrevistem a Colòmbia el Dr. Pedro H. González Sevillano. "No és possible analitzar el present ni projectar el futur desconeixent el passat."

"La història ha estat explicada des de l'elit amb una evidència clara de l'exclusió d'altres persones que hi van intervenir, però per tenir la pell de diferent color van ser invisibilitzats. Se li afegeix a això el fet que des de fa 38 anys no s'ensenya Història de Colòmbia com una matèria autònoma ja que es va diluir en una assignatura anomenada Ciències Socials on la història del país no és ensenyada per professors experts sinó per qualsevol docent que requereixi ajustar horari de classes."   Llegir més!L'entrevista, abril 2022
Entrevistem a Jaume Benages, l'impulsor de 'Cathalània'. "La història de Catalunya mai ha estat explicada a l'escola."

"La història de les nacions les podem trobar explicades de moltes maneres diferents, sovint contradictòries, malgrat això, si estan fetes de forma rigorosa i amb referències contrastades, no hi ha d'haver problema. La qüestió és quan de forma interessada es vol tergiversar aquesta història. La història de Catalunya ho ha estat sovint, internet està ple de falsedats que es repeteixen tantes vegades que al final poden fer dubtar a les persones que han aprofundit poc en aquests temes. L'any 2016 vaig publicar "Que no t'expliquin històries" que pretenia donar una resposta didàctica a tres dels continguts més manipulats de la nostra història. De l'ampliació d'aquests continguts sorgeix "Cathalània", que continua amb aquesta voluntat d'apropar la realitat dels fets històrics documentats a la gent i explicar-los de la manera més entenedora possible."   Llegir més!L'entrevista, març 2022
"Radio Liberty i la preservació de la memòria del poble". Entrevistem a Eva Sans, Cap de Recerca del CCH

Darrerament, la premsa s'ha fet ressò de la polèmica pel futur de Ràdio Liberty, l'antiga emissora dels americans situada a la platja de Pals (Baix Empordà). L'amenaça d'un enderroc imminent, plana sobre aquestes instal·lacions abandonades des de fa anys. Del desinterès de les administracions així com de la feina feta des del CCH, per aconseguir empènyer un projecte de caire europeu arrelat al territori i al parc natural, així com de tots els agents que s'hi han anat sumant, en parlem amb la seva cap de recerca, Eva Sans, una de les impulsores d'aquest projecte de natura i patrimoni per la Costa Brava.   Llegir més!
 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa