Inici  |  Contacta´ns  |  Enllaços Cerca avançada  |  MITIC Experience
CCH

 

  El CCH

Quí som?
Principals col·laboradors
Productes i serveis
Fes-te'n soci

  Seccions

Editorial
Editorials anteriors
Agenda
Activitats anteriors
L'article
Articles anteriors
L'entrevista
Entrevistes anteriors
Notícies
Notícies anteriors
Recomanacions
Recomanacions anteriors
Opinió
Opinions anteriors
Projectes
Recerca colombina
Ràdio Liberty
Conferències
Conferències anteriors

  Àrees de recerca

La marina catalana
El domini de la Mediterrània
Els grans descobriments
Cartografia amagada
Temps de guerra i repressió
1462 - Guerra civil catalana
1640 - Guerra de separació
1714 - Guerra de successió
1808 - Guerra del francès
1936 - Guerra civil espanyola
Imaginari català
Imaginari gràfic
Llegendari
Evocacions
Recreacions
Poetes catalans
Els segles d'or
Literatura amagada
Pensament català
cch
 

Conferències anteriors

Conferència virtual, 02.10.2021
Conferència a càrrec de Joaquim Ullan, per Colómbia.
El passat dissabte dia 2 d'octubre, el president del Cercle Català d'Història, en Joaquim Ullan, va ser convidat a realitzar una conferència virtual pel "35° conversatorio sabatino de historia", que periòdicament organitza l'Academia de Historia del Valle del Cauca (Colòmbia). La xerrada va portar per títol: "Cristóbal Colón, Cataluña y las técnicas científicas y policiales aplicadas al descubrimiento de América".
En el següet vídeo podeu gaudir integrament de la conferència.


Data i hora: Dissabte 2 d'octubre de 2021, a les 11 del vespre.
Organitza: Academia de Historia del Valle del Cauca (Colòmbia)
Ubicació: Activitat virtual.Converses d'Història - Cap.2: "Els escacs, una història per conèixer", amb Antoni Argilés
   
   En aquest segon capítol de Converses d'Història, l'espai del Cercle català d'Història, tenim com a convidat a l'Antoni Argilés, monitor de la Federació Catalana d'Escacs des de 1981 i gran estudiós d'aquest esport. Amb aquesta xerrada, "Els escacs, una història per conèixer", l'Antoni ens farà una aproximació als origens d'aquest conegut joc, a la seva història, i al protagonisme que durant anys, ha adquirit a Catalunya. Coneixerem també, moltes de les anècdotes i curiositats que han convertit els escacs en universals.
   Podeu gaudir d'aquest espai en aquest mateix portal o bé, mitjançant les nostres xarxes socials de Facebook i Twitter. No us ho perdeu!
   Recordeu també, que una bona manera de col·laborar amb el Cercle Català d'Història és fent-vos socis de la nostra entitat.
   
   Fem Cercle! Fem Història!


Converses d'Història - Cap.1: "Els ibers, la primera cultura catalana", amb Antoni Jaquemot
   
   En aquest primer capítol de Converses d'Història, l'espai del Cercle català d'Història, tenim com a convidat a l'Antoni Jaquemot, graduat social, membre de la Societat d'Onomàstica i un gran estudiós de la llengua ibèrica. Amb aquesta xerrada, "Els ibers, la primera cultura catalana", l'Antoni ens farà una aproximació a aquesta cultura que podem considerar com la dels nostres ancestres i que a dia d'avui, continua sent una de les grans desconegudes de la nostra història.
   Podeu gaudir d'aquest espai en aquest mateix portal o bé, mitjançant les nostres xarxes socials de Facebook i Twitter. No us ho perdeu!
   Recordeu també, que una bona manera de col·laborar amb el Cercle Català d'Història és fent-vos socis de la nostra entitat.
   
   Fem Cercle! Fem Història!


Presentació del nou espai virtual del Cercle Català d'Història
   
   Benvolguts i benvolgudes:
   
   En primer lloc deixeu-me desitjar-vos que estigueu sans i estalvis i si heu patit d'alguna manera els efectes de la COVID, us transmetrem tot el nostre afecte i suport.
   Com bé sabeu, les activitats presencials s'han vist reduïdes i fins i tot suspeses en molts casos. La vida cultural de la nostra entitat, com també les de la resta, s'ha vist alterada de manera important. Així i tot, no deixarem que la pandèmia impedeixi la nostra activitat.
   És per aquest motiu, que des del Cercle Català d'Història, hem decidit fer un pas endavant i aprofitant la força i les possibilitats que ens donen les noves tecnologies i les xarxes socials, transformarem les nostres habituals activitats presencials, en virtuals i ho farem mitjançant el nou espai «Converses d'Història».
   El nou format «Converses d'història» permetrà oferir-vos conferències, presentacions, entrevistes, etc., i estarà a la vostra disposició en format digital al nostre portal.
   L'espai “Converses d'Història” té com a objectiu arribar a tots els públics de manera permanent, perquè pugui ser visionat i compartit quan ho creieu convenient. D'aquesta manera, pretenem arribar a molt més públic i que aquest coneixement no sigui efímer.
   Us convidem doncs a descobrir molt aviat «Converses d'Història», el nou espai virtual del Cercle Català d'Història que us farà gaudir de la història i del que tots serem una mica protagonistes! Estigueu atents!
   Us recordem també les nostres visites culturals guiades i que podeu seguir totes les novetats del Cercle Català d’Història mitjançant el nostre portal, www.cch.cat, i per les xarxes socials com Twitter, Facebook i YouTube.
   
   Fem Cercle! Fem Història!
   Us esperem molt aviat a, CONVERSES D'HISTÒRIA 
 
Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana
"Cathalània. Història bàsica de la Nació Catalana, de Jaume Benages, Eva Sans i Joaquim Ullan.

Subscriu-te i reb
tota la informació
E-mail:


Actualitat
Els paisatges del mediterrani!"

Pals tenia port al s.XV !
"Pals tenia port al s.XV !"

L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom: Nota de premsa
"L'aportació catalana en el 2n viatge de Colom"
Nota de premsa