NotÃcies, desembre 2023
Tertúlia: "El rumb cultural de Barcelona en un context de pèrdua d'identitat"
El darrer berenar-tertúlia va tenir lloc el passat dimarts 19 de desembre a l'emblemà tic "Cafè de l’Òperaâ€, de Barcelona i va dur per tÃtol, "El rumb cultural de Barcelona en un context de pèrdua d'identitat".
La tertúlia va reunir aproximadament a una quinzena d’amics del CCH, que van debatre sobre com la nostra ciutat sempre ha estat un epicentre cultural, i com en aquests temps de canvi i incertesa, ens trobem davant de reptes nous i complexos. Des del desafiament de la identitat catalana fins a la gestió del turisme cultural, tots aquests elements contribueixen a la complexitat del nostre rumb cultural.
Vam explorar aspectes com, el desafiament de la identitat catalana, l’eliminació de patrimoni per causes ideològiques, la censura i llibertat d'expressió, la diversitat i inclusió social, el turisme cultural, la necessitat de col·laboració i dià leg entre tots els agents, el patrimoni cultural, etc.
El tracte i servei del "Cafè de l'Òpera" fou com sempre, exquisit. Un marc incomparable per aquest tipus de reunions a les quals aprofitem per convidar-vos a tots. Ens veiem el proper berenar-tertúlia, al febrer.
NotÃcies, desembre 2023
Commemoració del 15è Aniversari del Cercle Català d’Història!
El 20 d’octubre de 2008, la nostra entitat, el Cercle Català d’Història, va veure la llum a Barcelona, i ara, quinze anys després, ho hem celebrat! Per compartir aquesta fita amb els nostres socis i amics, vam organitzar una jornada festiva en la qual, entre altres activitats, vam fer un detallat repàs de les nostres contribucions passades i vam explorar les diferents oportunitats que ens ofereix el futur en què ja treballem.
Redacció del CCH Llegir més!
Especial, setembre 2023
130 Onzes de Setembre. La història del catalanisme a través de les diades
La commemoració de l’Onze de Setembre ha sobreviscut a la Guerra, a les dictadures militars i als canvis de règim polÃtics. Restituïda i oficialitzada el 1980, després de la mort de Franco, els últims anys la Diada ha sigut multitudinà ria. I una de les seves singularitats, des de la seva gènesi, és que l’ha creat i l’ha fet viure la societat civil. És a dir, és una iniciativa sorgida des de baix que posteriorment ha sigut assumida per les autoritats. Els factors emocionals han sigut força decisius en una festa alhora cÃvica i polÃtica que ha perviscut, doncs, grà cies a la voluntat de la gent. En aquest dossier hem volgut repassar com, durant 130 anys, s’ha celebrat aquesta data emblemà tica. Hem seguit un fil històric, hem parlat del context internacional i estatal, dels factors polÃtics i dels més atzarosos. Comencem amb una missa, organitzada pel Centre Català el 1886 a l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona, que va voler recordar les vÃctimes que van caure defensant la ciutat el 1714, i acabem el 2015, amb una manifestació que va aplegar 1.400.000 persones a la Meridiana. Article de Jordi Finestres publicat al Diari ARA, l'11 de setembre de 2016. Llegir més!
|